Anklager kræver fængsel og indrejseforbud for bombejoke

Skrevet af admin

16/12/2015

Dagens topnyheder

Det skal koste to grækere seks måneders fængsel og indrejseforbud i seks år for at joke om en bombe i bagagen i Københavns Lufthavn i Kastrup i november.

Det procederer senioranklager Sonja Hedegaard for i Københavns Byret onsdag.

- Det er veluddannede voksne mennesker, der udmærket er klar over, hvordan situationen er i Europa, siger hun i retten og henviser blandt andet til, at joken om en bombe i bagagen faldt kun fem dage efter terrorangrebet i den franske hovedstad, Paris.

- Det kan ikke karakteriseres som drengestreger. Det er de tiltalte for gamle til, lyder det fra senioranklageren.

En kvindelig medarbejder i lufthavnen blev nervøs, fordi mændene fastholdt "spøgen" og kom med tilføjelsen om, at den ene var en eftersøgt terrorist fra Paris.

De to grækere på 33 og 65 år er tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 266 om at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv ved at true med at foretage en strafbar handling.

De to mænd, som også tiltales for at være årsag til omfattende forstyrrelser af flytrafikken, nægter sig skyldige.

Grækernes forsvarere procederer da også for, at deres klienter skal frikendes.

Fængselsstraf og indrejseforbud er ude af proportioner, lyder det blandt andet fra den 33-åriges forsvarer, Mikael Bernhoft, der siger, at sagen skal bringes "ned på det niveau, den hører til".

Der er meget stor forskel på den her sag, og hvis en person ringer ind med en trussel, lyder det fra Bernhoft, som tilføjer:

- Ingen er vel i tvivl om, at det, der er foregået, er foregået meget spontant, siger han.

Der er ikke forsæt til noget som helst, lyder det fra den 65-åriges forsvarer, C.A. Fabritius Tengnagel.

- Det er kun en joke. Det kan ikke opfattes som andet, lyder det fra Tengnagel.

Ud over fængsel kan spøgen også komme til at koste grækerne tusindvis af kroner. DSB og Metroselskabet har nedlagt påstand om erstatning. De kræver henholdsvis 24.150 og 42.500 kroner i erstatning.

Dommen forventes senere onsdag.

/ritzau/