Anklager kræver permanent udvisning for millionhæleri

Skrevet af admin

19/12/2013

Mest læste i dag

Fængsel i minimum to og et halvt år samt udvisning.

Det kræver anklager Mads Schønning Frandsen torsdag ved Retten på Frederiksberg, hvor en iraker sidder tiltalt for giganthæleri.

- Jeg har til denne sag forsøgt at finde fortilfælde. Jeg har søgt højt, lavt, vidt og bredt for at finde noget, der minder om det, men det har været umuligt, siger anklageren og tilføjer:

- Mit strafudgangspunkt er minimum 2,5 års ubetinget fængsel, og da tiltalte ingen tilknytning har til Danmark ud over at begå kriminalitet, bør han også udvises for bestandigt.

Den 41-årige iraker har ifølge anklageren været led i en velorganiseret kriminel organisation af røvere og tyve, der har stjålet mobiltelefoner, computere, iPads og dyre jakker til en samlet værdi af over to millioner kroner.

De enorme mængder tyvekoster er angiveligt sendt videre til Irak via firmaet Iraq Posting og har udgjort mere end et ton elektronik.

En forsendelse skulle have indeholdt 11 kameraer, 43 laptops, en stribe mobiltelefoner og andre ting, der tilsammen vejede 123 kilo, mens en anden pakke, der officielt indeholdt tøj, gemte på 36 kilo mobiltelefoner, kameraer og computere.

I sin procedure lægger Mads Schønning Frandsen vægt på, at den tiltalte handlede i alt andet end god tro.

- Spørgsmålet er, om tiltalte handlede i ond tro. Og som svar på mit eget spørgsmål: Han har været i hamrende ond tro. Det er man blandt andet, når man er i besiddelse af 43 computere med Københavns Kommunes logo på, siger han.

Den tiltalte har erkendt, at han har købt varer fra den mand, der er anklaget for at være en af det omfattende hæleris nøglemænd med kontakt til ringen af gaderøvere og tyve.

Han afviser dog at have kendskab til, at der blev sendt stjålne varer til Irak.

Under anklagerens procedure sad den 41-årige uroligt og tog flere gange den ene hånd op til ansigtet, gned sine øjne og kradsede sig på kinden.

I alt er han tiltalt for 75 forhold. Det forventes, at der falder dom i sagen senere torsdag.

/ritzau/