Anklager kræver ubetinget fængsel til Parken-topfolk

Anklagemyndigheden går efter ubetinget fængselsstraf til de to tidligere Parken-topfolk Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup i sagen om påstået kursfup med Parkens aktier.

Det står klart fredag, hvor sidste runde i sagen indledes med, at anklagemyndigheden tager ordet i Københavns Byret.

Senioranklager Jan H. Hansen uddyber i sin procedure, at Parken efter Bagmandspolitiets opfattelse opkøbte egne aktier for at yde kurspleje.

- Anklagemyndighedens klare overbevisning er, at formålet med opkøbene helt eller delvist var at påvirke kursen.

- Vi har ikke nogen påstand om, at Parkens ambition var at få kursen til at stige og stige og stige, men man har haft en interesse i at pleje kursen og sikre, at den ikke faldt, siger Jan H. Hansen.

Flemming Østergaard, tidligere bestyrelsesformand for Parken, og tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup er tiltalt for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder. De risikerer op til fire års fængsel.

Anklagemyndigheden kræver samtidig ubetinget fængselsstraf til de to andre tiltalte i sagen, som er beskyttet af navneforbud, og bøder til selskaberne Parken Sport & Entertainment A/S og FIH Erhvervsbank.

Alle tiltalte i sagen nægter sig skyldige.

Retssagen blev indledt 15. december i Københavns Byret, og forude ligger mange timers gennemgang af handler med Parkens aktier, kursudvikling, mailkorrespondancer og afspilning af telefonsamtaler.

Der ventes dom i sagen inden sommerferien.

/ritzau/

Dagens Gossip