Anklager: Levakovics børn kan besøge ham i Kroatien

Den såkaldte sigøjnerkonge Gimi Levakovic har forældremyndigheden over to mindreårige børn, og det kan blive afgørende for, om han skal udvises fra Danmark eller ej.

Det er blevet tydeligt i Højesteret, hvor spørgsmålet om udvisning bliver behandlet mandag. Her lægger statsadvokat Mohammad Ahsan vægt på, at den tiltalte nok formelt har forældremyndigheden, men at han ikke reelt har udøvet den.

- Samværet og kontakten har navnlig de sidste ti år været afbrudt af fængselsstraffe, hvilket har været en afbrydelse af familielivet, siger Mohammad Ahsan.

Bliver Gimi Levakovic udvist, kan han få besøg af sine børn i Kroatien, tilføjer anklageren.

- Der er intet til hinder for, at børnene vil kunne besøge ham, og på den måde kan de bevare kontakten efter udvisning, siger Mohammad Ahsan.

Gimi Levakovic kom til Danmark som treårig i 1972 og blev for alvor landskendt, da han i 2015 deltog i en dokumentarudsendelse på TV2 om ham og hans familie.

Hans lange kriminelle løbebane har udløst over 20 domme, siden han fyldte 18 år.

Statsadvokaten bruger mandag de mange domme for blandt andet afpresning, vidnetrusler, vold og tricktyverier mod ældre som argument for, at Levakovic skal udvises.

Den aktuelle sag, som har ført til, at sigøjnerkongen mandag befinder sig i Højesteret, blev først afgjort i Retten i Næstved. Her fik han et år og tre måneders fængsel for våbenbesiddelse og trusler. Samtidig besluttede retten, at han skulle udvises med indrejseforbud i 12 år.

Sagen blev anket til landsretten, som hævede straffen med tre måneder, men samtidig besluttede, at han ikke skulle udvises. Anklagemyndigheden har nu fået lov til at tage sagen til tredje og sidste retsinstans, Højesteret.

Gimi Levakovics forsvarer, Michael Juul Eriksen, lægger netop vægt på hensynet til den tiltaltes to mindreårige børn.

Derudover lægger han vægt på den tiltaltes ringe tilknytning til Kroatien. Han taler ikke kroatisk og har aldrig været i Kroatien. Han har dog kroatisk statsborgerskab, og to af hans brødre er tidligere blevet udvist til landet.

Sagen behandles mandag, men dommen falder først på et senere tidspunkt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip