Anklager: Løgne og dyrlægejob beviser giftdrab

Om en 37-årig mand tog sit eget liv, eller om hans 38-årige kone forgiftede ham med dyremedicin, skal Retten i Hillerød tage stilling til.

Konen har tidligere forklaret, at ægtemanden gik med selvmordstanker.

Men den forklaring køber anklager Marianne Gjedde-Nielsen ikke.

Den 38-årige kvinde, der er dyrlæge, er tiltalt for at have dræbt sin mand med seks forskellige slags dyremedicin omkring 11 december 2011. Heraf med indsprøjtning af ketamin, der bruges til bedøvelse af dyr.

- Hun har den nødvendige viden og færdighederne til at give (navn på ægtemand udeladt, red.) de præparater, siger Marianne Gjedde-Nielsen fredag i retten i sin afsluttende procedure.

At han var rædselsslagen for nåle, mener anklageren er et væsentligt bevis for, at det ikke var ham selv, der sprøjtede sig med bedøvelsesmidlet ketamin i benet.

I retten er det kommet frem, at dyrlægen to dage før den 37-åriges død bestilte dyremedicin med dobbelt så stærk dosis, som den hun plejede at bruge i sin hjemmeklinik.

Mandens bror, far og chef har i retten forklaret, at de ikke fandt ham selvmordstruet.

Da han blev fundet død i parrets seng, lå der et selvmordsbrev på natbordet. En af politiets skrifteksperter har forklaret, at det er overvejende sandsynligt, at brevet var skrevet af ham.

På gerningsnatten var parret kommet op at skændes, og ifølge den 38-årige tog hun deres datter og kørte over til sin mor på Lolland.

SMS-beskeder mellem hende og moren viser, hvor hun befandt sig efter midnat. Kvinden har forklaret, at hun omkring klokken 0.36 befandt sig ved en tilkørsel. Teleoplysninger taler imod dette, mener anklageren.

- Hun lyver om, hvor hun er. På dette tidspunkt holder hun ikke ved tilkørslen ved Allerød. Hun er i nærheden af hjemmet, siger anklageren.

Hun mener, at konen denne nat prøvede at skaffe sig et alibi.

Den 38-årige kvinde nægter sig skyldig.

Efter anklagerens afsluttende procedure følger forsvarerens senere fredag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip