Anklager lukker syrienkriger ud af isolation i Kundbysag

Efter næsten to måneder som isolationsfængslet er en 24-årig tidligere syrienkriger mandag blevet lukket ud af sin celle til de andre arrestanter.

Manden er sigtet i den såkaldte Kundby-sag, der er opkaldt efter den by på Nordvestsjælland, hvor sagens anden hovedperson, en i dag 16-årig pige, blev anholdt.

Sagen drejer sig angiveligt om fremstilling af sprængstoffer og billigelse af terror, men alle retsmøder i sagen har været holdt bag dobbeltlukkede døre.

Det betyder, at pressen ikke må være til stede. Sigtelserne er heller ikke offentliggjort. Dermed er sagen totalt mørklagt.

Beslutningen om at lukke den 24-årige ud af isolation er truffet af Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er os, der har besluttet at tage ham ud af isolation, siger senioranklager Peter Ahleson til Ritzau. Han afviser at redegøre for beslutningen.

Tidligere har også den 16-årige pige været isoleret i en celle. Grundet pigens unge alder skabte det voldsom debat, og da hun 4. februar blev lukket ud, henviste politiet da også netop til det forhold.

Pigen blev anholdt 13. januar, mens den 24-årige mand blev anholdt dagen efter, da han meldte sig selv. På Facebook har pigen kaldt den 24-årige for sin bedste ven. Hun er konverteret til islam og har hyldet jihad på nettet.

Tirsdag stilles de to endnu engang for en dommer ved Retten i Holbæk.

Men selv om begge nu er lukket ud af isolation, afviser senioranklager Peter Ahleson fortsat at røbe mere om sagen.

- Men jeg kan oplyse, at de begge to vil blive begæret fortsat varetægtsfængslet, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip