Anklager mod afsat præsident skal undersøges af domstol

Anklagemyndigheden har videregivet sagen mod Mohamed Morsi og 18 andre islamistiske ledere til en domstol, der nu skal undersøge anklagerne mod dem, skriver Reuters.

Ledende medlemmer af Det Muslimske Broderskab blev hyppigt chikaneret og fængslet under den forhenværende præsident Hosni Mubarak, som blev væltet efter offentlig opstand i 2011.

Mohamed Morsi, der ligesom sin forgænger blev afsat efter massive folkelige demonstrationer imod ham, har været holdt i husarrest på et ukendt sted, siden hæren væltede ham den 3. juli. Anklagemyndigheden meldte allerede lørdag ud, at den var ved at gennemgå anklager mod ham og andre af Broderskabets ledere for spionage, ødelæggelse af Egyptens økonomi og tilskyndelse til drab på demonstranter.

USA og en række andre vestlige lande har opfordret Egyptens midlertidige ledelse til at løslade Mohamed Morsi og til at ophøre med vilkårlige arrestationer af andre ledere fra den islamistiske bevægelse.

Ifølge militæret var afsættelsen af Mohamed Morsi, Egyptens første demokratisk valgte præsident, fuldt berettiget, efter at millioner af egyptere marcherede mod ham og krævede hans afgang.

Tirsdag tog landets midlertidige statsleder, Adli Mansour, 33 primært liberale og teknokratiske ministre i ed på præsidentpaladset. Ikke én ministerpost er besat af et medlem fra Egyptens islamistiske grupperinger.

Indsættelsen af overgangsregeringens ministre fandt sted timer efter, at syv personer blev dræbt og mere end 260 såret, da tilhængere af Det Muslimske Broderskab stødte sammen med politiet i Cairo og Giza.

Tirsdagens syv nye dødsfald bragte det samlede dødstal efter Morsis afsættelse op på mindst 99 personer, skriver Reuters.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip