Anklager ønsker advokat fængslet i usædvanlig bevissag

Retten i Næstved vil onsdag eftermiddag træffe afgørelse i en sag, hvor en advokat og hans kone er tiltalt for at have fremstillet et falsk bevis i en drabssag.

Onsdag siger anklager Lasse Biehl i sin procedure, at advokaten bør idømmes mellem fire og seks måneders ubetinget fængsel. Desuden bør han miste retten til at fungere som forsvarsadvokat i op til tre år. Også konen bør fængsles.

- Straffen skærpes af, at han er advokat og har lang erfaring med straffesager og beviserne i dem, siger Lasse Biehl i sin procedure.

Advokaten og hans kone nægter sig skyldige i at have fremstillet et falsk bevis, og deres forsvarere kræver dem frifundet.

De to er anklaget for at have sendt et postkort fra Sydfrankrig med en falsk underskrift, så det så ud, som om det var sendt af Henrik Haugberg Madsen, som blev meldt forsvundet i 2010.

To mænd, Bo Madsen og Claus Stockholm Larsen, var på det tidspunkt blevet dømt i byretten for drabet på Henrik Haugbjerg Madsen, hvis lig aldrig er blevet fundet. Dommen blev anket til landsretten.

Postkortet blev sendt til Bo Madsen, som sad varetægtsfængslet i Vestre Fængsel. Kort tid efter skulle drabssagen for landsretten.

Det afsendte postkort havde ifølge anklagemyndigheden til formål at så tvivl om, hvorvidt Henrik Haugberg Madsen overhovedet var død, så Bo Madsen og Claus Stockholm Larsen kunne frifindes for drabet.

Den tiltalte advokat var ikke selv forsvarer i drabssagen, men kendte dem fra tidligere.

Den anklagede advokat har forklaret, at han så postkortet under en frokost med konen og fire andre personer i Sydfrankrig. Men han nægter selv at have skrevet det og så det som en spøg. Han havde ikke forventet, at det faktisk ville blive sendt.

- Postkortet var en spøg. Så kan man diskutere, om det var en god eller dårlig spøg. Og der er intet bevis for, at det er advokaten eller hans kone, der har udfærdiget postkortet og sendt det, siger Mette Grith Stage, som er konens advokat.

Advokatens kone er desuden tiltalt for gentagne gange at have været i telefonkontakt med Bo Madsen, mens han sad varetægtsfængslet. Dette forhold har hun erkendt.

/ritzau/

Dagens Gossip