Anklager om 71-årig gigtlæge: Han drev en pengemaskine

Skrevet af admin

15/06/2016

Dagens topnyheder

Et sidste desperat forsøg på at tjene penge til en lukrativ tilværelse som pensionist.

Sådan beskriver anklagemyndigheden den forretning, som en i dag 71-årig københavnsk gigtlæge fortsatte med at drive i tre måneder i 2014, selv om hans autorisation var inddraget.

- Det er et uhyggeligt og trist eksempel på en læge, der har set enden på sin virksomhed og vil tjene penge til sin pension, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen.

Straffesagen mod lægen behandles onsdag i Retten på Frederiksberg, hvor det er blevet tid til anklagerens og forsvarerens afsluttende indlæg.

- Den her straffesag er ifølge anklagemyndigheden en af de mest alvorlige nogensinde om en læges behandling af patienter, siger Jakob Buch-Jepsen.

Han kræver onsdag manden idømt 60 dages betinget fængsel og en bøde på 150.000 kroner.

Den 71-årige er tiltalt for grov og gentagen forsømmelse ved behandlingen af 14 patienter gennem en periode fra 15. august 2001 til 20. marts 2014.

Blandt andet har hans patientjournaler angiveligt været "sparsomme, overfladiske og sporadiske". Derudover har hans brug af såkaldte blokadebehandlinger været uovervejet og overdrevet, lyder det fra anklagemyndigheden.

Desuden er han anklaget for at fortsætte sin praksis på Frederiksberg i mere end tre måneder, efter at han i juli 2014 fik frataget sin lægeautorisation.

Og anklagemyndigheden gør det klart, at netop det fortsatte arbejde udgør det mest alvorlige anklagepunkt.

I denne periode har lægen i øvrigt haft opsigtsvækkende mange patienter gennem sin virksomhed, understreger Jakob Buch-Jepsen.

- Det lugter langt væk af samlebånd og pengemaskine, lyder det fra anklageren.

Et vidne har i retten tidligere forklaret, at lægen over en periode tog omkring 70.000 kroner om måneden med sig fra virksomheden, når han tog på ophold i Thailand.

Forsvareren i sagen, Preben Kønig, kræver sin klient frikendt i samtlige anklager.

Blandt andet fremhæver han en afgørelse fra Retslægerådet, der lyder, at gigtlægens behandling ikke var til "overhængende fare" for patienterne. Sådan lød ellers en af de oprindelige påstande i anklageskriftet.

- Derfor var der slet ikke hjemmel til at inddrage lægens autorisation, siger Preben Kønig.

Den tiltalte er i dag pensioneret og bor på et plejehjem. Han er erklæret rask nok til at deltage i retssagen, men er alligevel ikke til stede ved onsdagens retsmøde.

/ritzau/