Anklager om kemisk angreb »fornærmer« Assad

Det siger præsidenten ifølge AFP i et interview med den russiske avis Izvestia mandag.

»Kommentarerne fra politikere i Vesten og andre lande er en fornærmelse mod sund fornuft... Det er sludder,« siger Assad.

Meldinger fra oprørere og Læger Uden Grænser om, at civile i sidste uge kan være blevet angrebet med kemiske våben, har fået det internationale samfund til igen at rette blikket mod konflikten i Syrien.

Et amerikansk krigsskib, der egentlig havde afsluttet sin udsendelse og efter planen snart skulle vende tilbage til sin hjembase i Virginia, er fortsat positioneret i Middelhavet, angiveligt fordi det afventer ordrer om at forberede eventuelle militæroperationer, der vedrører Syrien.

I interviewet sender præsidenten dog en advarsel til USA om, at man gør klogt i at holde sine militære kræfter væk fra Syrien.

»USA kan se frem til at mislykkes, lige som med alle de tidligere krige, de har udkæmpet, begyndende med Vietnam og op til i dag,« siger præsidenten.

Mandag har den russiske udenrigsminister, Sergei Lavrov, desuden advaret sin amerikanske kollega, John Kerry, mod de »ekstremt farlige konsekvenser« ved at indlede en militær aktion mod det syriske regime.

I en telefonsamtale sagde Lavrov til Kerry, at Moskva var »dybt bekymret« over de officielle udmeldinger fra USA, som indikerede, at landet var klar til at intervenere i Syrien.

»Sergei Lavrov gjorde opmærksom på de ekstremt farlige konksekvenser for hele Mellemøsten og den nordafrikanske region af en mulig ny militær intervention,« lød det i en udtalelse.

Oprørskilder frygter, at flere end 1.000 mennesker blev dræbt i det påståede kemiske angreb, der fandt sted i udkanten af Syriens hovedstad, Damaskus, natten til onsdag i sidste uge.

Dagens Gossip