Anklager om mordbrand: Dyb jalousi er nøglen til drab

Intens jalousi er ifølge anklager Henrik Bergquist grunden til, at en 26-årig kvinde blev dræbt i sin lejlighed i en brand sidste år.

Det kom frem tirsdag ved Retten i Roskilde, hvor en 30-årig kvinde og to unge mænd på 19 år og 17 år er tiltalt for røveri og mordbrand i en lejlighed i Gersagerparken i Greve, der fandt sted 14. september 2012.

- Den tiltalte kvinde var dybt jaloux og stadig forelsket i den afdødes mand. Hun kontaktede ham på både mail og telefonen. At hun var jaloux kan man også tydeligt forstå på vidneforklaringer, hvor hun bliver beskrevet som misundelig på den dræbte, siger Henrik Bergquist.

Han understreger samtidig, at den 30-årige kvinde har haft en central rolle i planlægningen og udførelsen af forbrydelsen, hvor offeret, Nilab Shahkor, blev gjort til en "levende fakkel", da hun blev overhældt med benzin og herefter antændt.

- Den tiltalte vidste, at Nilab ville være hjemme. Hun har planlagt drabet detaljeret fra start, siger Bergquist.

I en mentalundersøgelse af kvinden bliver hun beskrevet som afvigende. Hun har karaktertræk som manglende respekt for lov og regler og manipulationstendenser.

De to unge mænd er den 30-åriges nevø og hans kammerat.

Den 19-årige nevø har ifølge anklageren været med til at planlægge episoden ved at købe masker og spraymaling, som blev brugt. Hans forhold til fasteren har været tæt, da hun har været som en mor for ham.

Nevøen rystede flere gange på hovedet, mens anklageren gennemgik sine påstande. Den kvindelige tiltalte har efter eget ønske siddet i et tilstødende lokale til retssalen hele dagen i stedet for at sidde sammen med sin forsvarer og de to andre tiltalte.

Den 30-årige blev selv alvorligt kvæstet ved branden. Hun sprang ud ad vinduet fra tredje sal og efterfølgende lagt i kunstig koma på Rigshospitalet.

De tiltalte nægter sig alle skyldige.

Retssagen foregår i en retssal i Holbæk, da sikkerheden ikke var tilstrækkelig i lokalerne i Roskilde.

/ritzau/

Dagens Gossip