Anklager om skunklaboratorie: Det var professionelt

Det var et professionelt og organiseret skunklaboratorie, som politiet fandt frem til på Amager i juni tidligere i år, hvor tre vietnamesiske mænd blev anholdt.

Det mener anklager Sabrina Eifler, at der slet ikke er nogen tvivl om.

- Huset var indrettet til det ene formål at dyrke skunk, siger hun torsdag i Københavns Byret.

I huset var omfattende el-installationer, udsugningsanlæg, 995 skunkplanter og andet grej til fremstilling af skunk.

De tre vietnamesere var i besiddelse af nogle mobiltelefoner, som de havde fået af de personer, der havde anbragt dem i huset. Men de har ingen kontaktinformationer på personerne, som gav dem telefonerne.

- Anklagemyndigheden tror simpelthen ikke på, at de kontaktinformationer ikke findes, siger anklageren.

- De tre personer, der sidder anklagede i dag, er gartnere, de er ikke bagmænd. Så det er ikke i deres interesse at hjælpe med at finde frem til de rigtige gerningsmænd.

Anklagen mod de tre mænd lyder på at have dyrket mindst 23 kilo skunk og for at have planer om at dyrke mindst 61 kilo yderligere i det lejede hus på Amager.

Skunklaboratorier kræver store mængder strøm. Derfor er mændene også tiltalt for at have stjålet strøm fra Dong Energy for over 143.000 kroner.

Hertil kommer en anklage om hærværk på det lejede hus for 237.245 kroner, da skunkdyrkningen tilsyneladende har smadret boligen.

- Som vi har set på billeder under retssagen, så er denne bolig ikke længere egnet til beboelse. Det er et skunklaboratorie - ikke en bolig, siger Sabrina Eifler.

Huset er efterladt med store huller i væggene og omfattende fugtskader på grund af den høje temperatur, som de følsomme planter har været afhængige af.

Anklagemyndigheden påstår halvandet års fængsel til hver af de tiltalte.

Det forventes, at de tre mænd får dom senere torsdag.

/ritzau/

Dagens Gossip