Anklager om sygeplejerske: En farlig person er væk fra gaderne

- Nu har vi indtil videre en farlig person væk fra gaderne og sygehusene, siger anklager Michael Boolsen, efter at en 31-årig sygeplejerske er blevet idømt livstid for drab.

- Det er for samfundet et meget tilfredsstillende resultat.

Christina Hansen er i Retten i Nykøbing Falster blevet dømt for at have dræbt tre patienter og for at forsøge at dræbe en fjerde.

Drabene fandt sted på det lokale sygehus fra 2012 til 2015. Sygeplejersken blev anholdt 1. marts sidste år efter en nattevagt, hvor flere patienter døde.

En kollega har fortalt, at hun i løbet af natten overraskede sygeplejersken, der stod med to sprøjter i hånden over en patient. Kort efter fik patienten respirationsstop. Det lykkedes dog at genoplive hende.

Kollegaen, der i forvejen nærede mistanke til sygeplejersken, valgte at alarmere politiet.

Sygeplejersken er diagnosticeret med en personlighedsforstyrrelse, der blandt andet er kendetegnet ved ligegyldighed over for andre og søgen efter spænding.

Hun havde iscenesat et skuespil om liv og død, hvor patienterne var statister, siger Michael Boolsen. Ligesom en stribe af hendes kollegaer mener anklageren, at det er en syg stræben efter opmærksomhed, som fik hende til at begå drabene.

Der er intet formildende ved sagen, siger Michael Boolsen.

- Der er tale om en sundhedsperson, som har dræbt patienter. Jeg har svært ved at forestille mig noget mere skærpende, siger han.

Patienterne blev dræbt med overdosis af morfin og stesolid. Ud over de tre drab og drabsforsøget, er sygeplejersken kendt skyldig i at have givet sin dengang syvårige datter farlig sovemedicin og i tyveri af medicin fra sin arbejdsplads.

Ligeledes er hun skyldig i uberettiget besiddelse af en række medikamenter og i at have misbrugt sin stilling i forbindelse med de tre drab og drabsforsøget.

Sygeplejersken har gennem hele sagen nægtet sig skyldig. Hun ankede da også straks dommen. Hun har siddet varetægtsfængslet siden sagens start og skal fortsat sidde varetægtsfængslet, indtil Østre Landsret har afsagt sin dom.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip