Anklager om trusler og sexchikane hos Metro-entreprenør

Metroselskabet understreger i en pressemeddelelse, at det ser »meget alvorligt« på sagen, og på et møde i dag har parterne diskuteret, hvordan man kan undgå lignende sager i fremtiden.

»På mødet har CMT forsikret Metroselskabet om, at CMT har en nul-tolerance-politik over for vold, mobning og seksuel chikane. Viser det sig, at de alvorlige anklager holder stik, vil det få konsekvenser for de ansvarlige personer, herunder afskedigelse,« skriver Metroselskabet.

Læs også: Metroselskabt frygter seks års forsinkelse

CMT har oplyst til Metroselskabet, at der er iværksat en plan, der skal forbedre arbejdsforholdene, og at CMT har hyret en ekstern konsulent til at hjælpe med dette.

»Vi er i dag blevet orienteret om problemerne med det psykiske arbejdsmiljø i CMTs hovedsæde. Det er naturligvis fuldstændig uacceptabelt, at den slags kan finde sted i en virksomhed, som vi samarbejder med, og som skal overholde dansk lovgivning, hvilket vi har understreget over for CMT i dag. Vi har drøftet sagen med den øverste ledelse i CMT, som har forsikret os om, at der er iværksat en plan med henblik på at løse problemet. Planen bliver udviklet med hjælp fra en ekstern konsulent,« udtaler Erik Skotting, teknisk direktør i Metroselskabet, i meddelelsen.

Den italienske formand for bestyrelsen for CMT, Claudio Lautizi, udtaler:

»CMT har en nul-tolerance-politik over for vold, mobning og seksuel chikane. Enhver krænkelse vil få konsekvenser, og i de værste tilfælde vil den ansvarlige person blive afskediget.«

Den yderst beklagelige sag kommer netop, som der er skabt tvivl om sammensætningen af det italienske konsortium, fordi den næststørste partner, Tecnimont, vil sælge sin store andel på 40 pct. til den største partner i CMT, Salini.

Metroselskabet har dog endnu ikke modtaget en officiel anmodning om at godkende handlen fra de italienske selskaber.

 

 

Dagens Gossip