Anklager overvejer anke i sag om tvangsarbejde

I den første straffesag om menneskehandel til tvangsarbejde er en 34-årig serbisk mand torsdag blevet frifundet af Retten i Helsingør, men det er ikke sikkert, at sidste punktum er sat i den sag.

Anklagerfuldmægtig Camilla Brinch Rasmussen siger, om det nu skal overvejes, om dommen skal ankes.

- Nu skal jeg drøfte med statsadvokaten, der også har været med til at udforme tiltalen, om dommen skal ankes, siger hun efter domsafsigelsen i retten.

Anklagemyndigheden har nu 14 dage til at overveje spørgsmålet.

Camilla Brinch Rasmussen understreger, at hvis dommen ankes, vil den omfatte både forholdet om menneskehandel og forholdet om åger - altså grov økonomisk udnyttelse af personer i en udsat situation.

Retsformanden lagde ved domsafsigelsen vægt på, at anklageskriftet på flere punkter var for upræcist formuleret.

- Det er et uudforsket område, og vi har måttet forsøge os lidt frem. Vi har fulgt praksis fra prostitutionssager, der har handlet om menneskehandel, siger Camilla Brinch Rasmussen.

Da anklagen i højere grad faldt på formuleringerne, har retten endnu ikke udstukket nogle mere generelle retningslinjer for, om udnyttelse af mennesker til tvangsarbejde falder ind under straffelovens paragraf for menneskehandel.

Retten i Helsingør var proppet med journalister ved domsafsigelsen, og til stede var også de to anklagere fra en lignende sag om tvangsarbejde, som også kører ved Retten i Helsingør.

Der falder dom i den anden sag i slutningen af marts.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip