Anklager overvejer anke i sag om tvangsarbejde

I den første straffesag om menneskehandel til tvangsarbejde er en 34-årig serbisk mand torsdag blevet frifundet af Retten i Helsingør, men det er ikke sikkert, at sidste punktum er sat i den sag.

Anklagerfuldmægtig Camilla Brinch Rasmussen siger, om det nu skal overvejes, om dommen skal ankes.

- Nu skal jeg drøfte med statsadvokaten, der også har været med til at udforme tiltalen, om dommen skal ankes, siger hun efter domsafsigelsen i retten.

Anklagemyndigheden har nu 14 dage til at overveje spørgsmålet.

Camilla Brinch Rasmussen understreger, at hvis dommen ankes, vil den omfatte både forholdet om menneskehandel og forholdet om åger - altså grov økonomisk udnyttelse af personer i en udsat situation.

Retsformanden lagde ved domsafsigelsen vægt på, at anklageskriftet på flere punkter var for upræcist formuleret.

- Det er et uudforsket område, og vi har måttet forsøge os lidt frem. Vi har fulgt praksis fra prostitutionssager, der har handlet om menneskehandel, siger Camilla Brinch Rasmussen.

Da anklagen i højere grad faldt på formuleringerne, har retten endnu ikke udstukket nogle mere generelle retningslinjer for, om udnyttelse af mennesker til tvangsarbejde falder ind under straffelovens paragraf for menneskehandel.

Retten i Helsingør var proppet med journalister ved domsafsigelsen, og til stede var også de to anklagere fra en lignende sag om tvangsarbejde, som også kører ved Retten i Helsingør.

Der falder dom i den anden sag i slutningen af marts.

/ritzau/

Dagens Gossip