Anklager: Politikere var målet for skud i Rom

»Hans intention var at ramme politikere,« forklarer anklageren Pierfilippo Laviani til pressen efter skyderiet.

Den 49-årige, der blev anholdt med det samme, er angiveligt arbejdsløs, men politiet har endnu ikke fundet ud af, om skyderiet har nogen konkret sammenhæng med regeringens indsættelse i en kritisk tid med dyb politisk splittelse.

Dog var den nyslåede indenrigsminister og vicepremierminister, Angelino Alfano, ude med en udtalelse kort efter skyderiet, hvor han understregede, at det var en »isoleret handling«, og at der ikke er nogen bredere sikkerhedstrussel.

Alligevel har centrum-venstrepolitikeren Emanuele Fiano opfordret andre politikere til at forsøge at dæmpe den negative folkestemning.

»Alle politiske kræfter er nødt til at arbejde sammen for at dæmpe spændingerne, som den økonomiske, sociale og institutionelle situation har skabt,« siger han ifølge Reuters.

Ved skyderiet blev den ene af politibetjentene alvorligt såret, da han blev ramt i halsen, oplyser italiensk politi.

Indsættelsen søndag kom i kølvandet på lørdagens begivenhed, hvor 46-årige Letta, som er næstformand for centrum-venstrepartiet Demokratisk Parti, gjorde en ende på det to måneder lange dødvande i italiensk politik, som har stået på siden valget i februar. Her blev der ikke fundet en entydig vinder, der kunne danne en regering, men Letta har nu fået politiske modstandere til at stå sammen i en bred koalitionsregering.

Én for én trådte Lettas ministre frem for at blive taget i ed af præsidenten, Giorgio Napolitano, som personligt har udpeget Letta som regeringens overhoved, ligesom han også har været en central aktør, da regeringens ministertaburetter skulle besættes.

Regeringen tæller et bredt udvalg af personligheder fra det politiske spektrum. Ud over Angelino Alfano, som har været Berlusconi-loyalist siden de tidlige 1990ere og har været justitsminister og senere leder af Berlusconis parti, er den 70-årige Fabrizio Saccomanni, som siden 2006 har besiddet posten som centralbankdirektør, ny økonomiminister. Og 65-årige Emma Bonino, militant feminist og tidligere medlem af Italiens radikale parti, er ny udenrigsminister.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip