Anklager: Syv teenagere sparkede linjedommer til døde

Episoden fandt sted i december sidste år i den nordlige hollandske by, Almere, efter en juniorkamp mellem Buitenboys og Amsterdam-klubben Nieuw Sloten.

Kampen sluttede 2-2, og efter kampen slog spillere fra Nieuw Sloten ring om linjedommeren, som de var utilfredse med. Det er uklart, hvad der præcist skete, men linjedommeren, den 41-årige Richard Nieuwenhuizen, blev efterfølgende fundet livløs, og han var død ved ankomsten til hospitalet. 

 Vidner siger, at linjedommeren blev sparket både i hovedet og i halsen. Formentlig er han død af, at kroppen ikke længere var i stand til at pumpe blod til hjernen.

- Alle otte er anklaget for meddelagtighed i manddrab på Richard Nieuwenhuizen. Han blev sparket i maven, hovedet og halsen, og det forårsagede hans død, siger anklager Joost Zeilstra ifølge det amerikanske nyhedsbureau AP.

Forsvaret bygger på, at linjedommeren havde en medfødt lidelse, som enten forårsagede eller i det mindste bidrog til hans død.

Sagen har vakt national opsigt, og Ajax-træner Frank de Boer har kommenteret på den.

- Man kan slet ikke forestille sig, at sådan noget kan ske med drenge i 15-16 års alderen, og man undrer sig over deres opdragelse, sagde Frank de Boer.

Drengene kan - hvis de bliver fundet skyldige - få imellem et og to års fængsel hver i særlige ungdomsfængsler. Den voksne mand risikerer derimod op til 15 års fængsel.

Nieuwenhuizen overleves af sin hustru og sin søn, Alain, som spillede med i kampen. 

Dagens Gossip