Anklager: Terrormillioner i Danske Bank-boks

Sagen mod den terrorpropagandadømte tv-station ROJ TV spiller en central rolle i sagen mod 10 mænd, der sidder tiltalt i en historisk stor sag om økonomisk støtte til terror.

Det fortæller anklager Stig Fleischer torsdag ved Københavns Byret, hvor de 10 mænd er tiltalt for at have indsamlet og formidlet i alt 140 millioner kroner til Kurdistans Arbejderparti, PKK, der regnes som en terrororganisation.

Stig Fleischer har brugt formiddagen på at fremlægge overvågningsbilleder fra en døgnboks i Danske Bank, hvor flere af de tiltalte optræder.

Et kontoudtog fra banken viser, at mændenes tilstedeværelse ved døgnboksen matcher indbetalinger af store pengebeløb på en støttekonto til ROJ TV.

De fremlagte indbetalinger løber samlet op i 3,8 millioner kroner og er foregået i de sidste måneder af 2011 og begyndelsen af januar 2012.

På det tidspunkt var ROJ TV under anklage ved Københavns Byret for at fungere som talerør for PKK. ROJ TV blev i januar 2012 dømt i byretten, og i sommer fulgte Østre Landsret trop.

På kontoudtogene figurerede bynavne som Horsens Vejle, Ishøj, Brøndby Strand, Hvidovre og Albertslund. Navnene var knyttet til de jævnlige indbetalinger af pengebeløb.

Det er anklagemyndighedens opfattelse, at de 10 mænd har samlet ind med henblik på at støtte PKK økonomisk, og det er ifølge anklagemyndigheden en overtrædelse af straffelovens terrorparagraf.

Anklager Stig Fleischer lagde ud med at fremhæve, at sagen i bund og grund er en helt almindelig straffesag.

- Der er ingen politisk indblanding i den her sag i forbindelse med anklagemyndighedens bedømmelse, lød det fra Stig Fleischer.

- Loven er sådan, at når man indsamler penge til noget, som anses som en terrororganisation, så risikerer man at ende i retten, fortsatte han.

Helt almindelig er sagen dog ikke. Det er den hidtil suverænt største sag om terrorfinansiering herhjemme. Sagen ventes at løbe over 61 retsdage, og der bliver efter planen afsagt dom 31. marts.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip