Anklager: Trusler mod asylcenter bør medføre fængsling

Skrevet af admin

24/10/2015

Mest læste i dag

Manden bag et videoklip, som viser et fiktivt bombeangreb mod Hanstholm Asylcenter, er lørdag eftermiddag blevet sat på fri fod af en dommer.

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands politi mente ellers, at der kunne være grundlag for varetægtsfængsling.

- Han har sagt, at det var en dårlig spøg, oplyser anklager Camilla Berg om en anholdt 45-årig mands forklaring i retsmødet.

Onsdag offentliggjorde han et videoklip, der viser, hvordan asylcentret bliver bombet med to missiler.

Klippet blev lagt ud på Facebook, hvor det blev delt med andre, og det medførte, at ansatte og asylsøgere på Hanstholm Asylcenter også kunne se det.

Derfor rykkede politiet fredag ud for at anholde den 45-årige, der blandt andet blev sigtet for at have truet de ansatte på asylcentret.

Sigtelsen drejer sig om den bestemmelse i straffeloven, som handler om vold eller trusler mod tjenestemand i funktion.

Men lørdag har dommeren vurderet, at truslen ikke var rettet direkte mod de ansatte på asylcentret. Dermed er der ikke grundlag for at varetægtsfængsle manden af hensyn til folks retsfølelse.

Ved anholdelsen har han tilstået, at han har skabt og derefter delt klippet. Men han har nægtet, at han ville true nogen.

- Han har forklaret, at det var ment som en joke. Det udtryk brugte han flere gange, fortæller anklageren om grundlovsforhøret.

Politiet har også rejst sigtelser om trusler på livet og om den såkaldte racismeparagraf i straffeloven. Men disse paragraffer giver efter loven ikke mulighed for varetægtsfængsling med henvisning til retsfølelsen.

I retsmødet har den 45-årige ifølge anklageren sagt, at han mener, at der for mange udlændinge i lokalområdet. Dette var dog ikke årsagen til, at han lavede videoen og offentliggjorde den.

Nu skal sagen efterforskes yderligere, og derefter skal anklagemyndigheden afgøre, om der skal rejses tiltale mod manden.

Tidligere i Danmark har der i forbindelse med de sidste to måneders strøm af flygtninge og migranter kun været enkelte voldsomme hændelser.

En mand fra det højreradikale miljø sigtes for eksempel for at have angrebet et asylcenter på Djursland.

/ritzau/