Anklager: Tysk politi forhindrer terror i Düsseldorf

Tysk politi har anholdt tre syrere, der er mistænkt for at planlægge et selvmordsangreb i Düsseldorf, siger anklagere ifølge nyhedsbureauet dpa.

Angrebet skulle være udført på vegne af den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat, som har taget skylden for store angreb i Paris og Bruxelles det seneste år.

Syrernes plan var ifølge en skriftlig udtalelse fra anklagemyndigheden, at to personer skulle udløse selvmordsbomber i byens centrum.

Andre skulle derefter dræbe forbipasserende med skydevåben.

De tre mænd blev anholdt i forskellige tyske delstater, skriver nyhedsbureauet dpa.

En fjerde mistænkt er anholdt i Frankrig, oplyser anklagemyndigheden i Karlsruhe.

De anholdte er mellem 25 år og 31 år.

Tysk politi har de seneste måneder gennemført en række razziaer mod islamister, der menes at være sendt til landet for at udføre angreb på vegne af Islamisk Stat.

De mistænkte er identificeret som den 27-årige Hamza C., den 25-årige Mahood B., og den 31-årige Arahman A.K. De er henholdsvis blevet anholdt i Brandenburg nær Berlin, i Nordrhein-Westfalen og Baden-Württemberg.

Den fjerde mistænkte, den 25-årige Saleh A., har været varetægtsfængslet i Frankrig siden februar, hvor han meldte sig selv hos politiet. Tyskland har nu anmodet om at få ham udleveret.

- Vores foreløbige undersøgelser tyder på, at de fire planlagde et angreb i Tyskland for Islamisk Stat, siger talsmænd for anklagemyndigheden.

Saleh A. og Hamza C. har været i Syrien og kæmpet for Islamisk Stat i 2014, hvor "de af gruppens ledelse blev beordret til at udføre et angreb i den gamle bydel i Düsseldorf."

- To selvmordsbombere skulle udløse eksplosioner med selvmordsveste i Heinrich-Heine-Allee, som er en af de større gader Düsseldorf.

- Derefter skulle andre angribere dræbe så mange forbipasserende som muligt med skydevåben og andre sprængstoffer, hedder det.

Saleh A. og Hamza C. kom fra Syrien til Tyrkiet i maj 2014, hvorfra de rejste til Tyskland for at søge asyl i EU's stærkeste økonomi. Det lykkedes i Tyskland for de to mænd at overbevise Mahood B. om, at han skulle deltage i angrebet.

Der er ifølge anklagemyndigheden ingen beviser for, at de mistænkte allerede havde taget konkrete skridt for at gennemføre deres plan.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip