Anklager varsler ny svindelsag mod Berlusconi

En anklagemyndighed i den sydlige italienske by Napoli anmoder om, at der øjeblikkeligt bliver rejst sag mod tidligere premierminister Silvio Berlusconi for korruption i forbindelse med beskyldninger om, at han skulle have bestukket en senator for flere år siden.

Den italienske lovgivning tillader, at offentlige anklagere kan anmode om en øjeblikkelig retssag, når der foreligger "åbenlyst" bevismateriale.

Den 76-årige italienske rigmand og mediemogul står konfronteret med flere sagsanlæg, og en domstol i Milano har idømt ham ét års fængsel for offentliggørelsen af en lækket politiaflytning i en avis, som han ejer.

Berlusconi kan dog anke sin fængselsdom, og han behøver under alle omstændigheder ikke at frygte at ende bag tremmer. I henhold til italiensk lov kan personer over 75 år med domme på under to år nemlig få gjort dommene betinget.

Italiens højeste appeldomstol har for nylig stadfæstet en dom, der frikender Berlusconi for skatteunddragelse.

Den meget omtalte sag, hvor Berlusconi står tiltalt for at have betalt en mindreårig prostitueret for sex, vil blive afgjort 18. marts, hvor der falder dom.

En fjerde sag om tv-rettigheder ventes afgjort 23. marts.

De mange domme falder midt i et komplekst politisk dødvande, der har ramt Italien efter det nylige parlamentsvalg. Fordelingen af stemmer resulterede i, at intet parti kan danne regering i støvlelandet på egen hånd.

Berlusconi fik næsten 30 procent af stemmerne, og han har derfor en nøglerolle i det nye parlament.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip