Anklager vil have Pistorius bag tremmer i mindst 15 år

Der kommer til at gå et par uger, inden sydafrikaneren Oscar Pistorius får sin endelige straf for at have dræbt sin kæreste, Reeva Steenkamp, i 2013.

Dommeren ved retten i den sydafrikanske hovedstad, Pretoria, har fastsat 6. juli som den dag, den tidligere OL-løber skal have sin straf.

Både anklager og forsvarer holdt deres afsluttende procedurer onsdag.

Mens forsvarsadvokaten fremstillede Pistorius som en sårbar og handicappet mand, der skød i panik, mener anklagemyndigheden, at han bevidst skød for at dræbe.

Anklager Gerrie Nel bad i retten onsdag om, at Pistorius som minimum idømmes 15 års fængsel, der er den almindelige minimumsstraf for drab i Sydafrika.

Den 29-årige Pistorius, der blev berømt som "Blade Runner", er fundet skyldig i uagtsomt manddrab og blev i første omgang idømt fem års fængsel for uagtsomt manddrab.

Pistorius blev løsladt fra fængslet og kom i husarrest på sin onkels ejendom i Pretoria i oktober sidste år efter at have afsonet en femtedel af de oprindelige fem år i fængsel.

Senere blev han dog kendt skyldig i drab, da sagen gik til højesteret.

Han vil ikke have mulighed for at appellere yderligere i sagen, når hans straf bliver fastsat i næste måned.

Pistorius har hævdet, at han troede, at hans kæreste var en indbrudstyv, da han i 2013 skød hende fire gange gennem en låst badeværelsesdør i parrets hjem i Pretoria.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip