Anklager vil holde Michael Jacksons læge bag tremmer

Det vil være en stor fejl at omstøde dommen over Michael Jacksons tidligere livlæge. Conrad Murray. Han bør afsone alle de fire års fængsel, han er idømt for uagtsomt manddrab, konkluderer anklagemyndigheden i lægens appelsag.

Et nævningeting i Los Angeles kendte i 2011 Murray skyldig i at have givet Jackson den dosis af bedøvelsesmidlet Propofol, der kom til at koste popkongen livet den 25. juni 2009. Lægen har anket og hans forsvarer Valerie Wass bruger en række juridiske spidsfindigheder som argumenter for sit krav om at lade Murray få en ny retssag. Hun hævder for eksempel, at dommeren begik en hel stribe fejl, blandt andet ved at tillade TV-transmission fra retssalen, hvilket ifølge Wass gjorde nævningerne forudindtaget.

Anklageren Victoria B. Wilson fastslår imidlertid, at Murray savner ethvert grundlag for appel og kræver dommen stadfæstet. Hun har heller ikke meget tilovers for lægens oprindelige advokater. De forspildte blandt andet flere muligheder for at protestere undervejs, påpeger Wilson.

»Sagsudskriftet viser, at Murray spillede russisk roulette med Mr.
Jacksons liv gennem flere måneder. Argumenterne i hans anke afspejler en kriminel, som er blottet for ansvarlighed og skyld over at have forvoldt et andet menneskes død«, skriver hun.

Hvis appelrettens afgørelse går Murray imod, kan han tidligst sættes på fri fod i slutningen af oktober, hvor han får sin første mulighed for at søge prøveløsladelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip