Anklager vil løslade bombemistænkts ven

Forsvarer og anklager er blevet enige om, at den 19-årige Robel Phillipos kan løslades fra sin varetægtsfængsling, mens han venter på den egentlige retssag.

19-årige Robel Phillipos beskyldes for at have løjet over for efterforskerne i spørgsmålet om bortskaffelse af nogle ejendele fra Tsarnaevs værelse i dagene efter bombeangrebet mod Boston Marathon.

Phillipos blev anholdt i sidste uge sammen med to andre mænd fra Kasakhstan, Dias Kadyrbayev og Azamat Tazhayakov, der også sigtes for at have modarbejdet efterforskningen.

Anklagemyndigheden sagde i sidste uge, at de ønskede at varetægtsfængsle Phillipos, fordi man frygtede, han kunne finde på at flygte ud af landet.

Men nu er forsvarer og anklagemyndighed ifølge Bostonglobe.com blevet enige om en plan, der muliggør løsladelse af Phillipos. Det skal dog ske under kontrollerede forhold.

Blandt andet skal Phillipos udstyres med en elektronisk »fodlænke«, ligesom han skal stille garantier for op mod 100.000 dollar.

I motiveringen af Phillipos’ løsladelse gør forsvaren opmærksom på, at Phillipos har opnået flotte resultater i sin universitetstid, ligesom han er »fuldt integreret i amerikansk livsstil«.

Planen om løsladelsen skal endelig godkendes af retten, før den kan effektueres.

Mens Phillipos kan være på vej ud af fængsel, ser det ud til, at Tsarnaevs to andre venner, Dias Kadyrbayev og Azamat Tazhayakov, må forblive varetægtsfængslet.

De to kasakhstanske venner sigtes for at have modarbejdet efterforskningen, angiveligt ved at have fjernet en rygsæk og fjernet andre ejendele fra Tsarnaevs værelse.

Bombeangrebet mod Boston Marathon 15. april kostede tre mennesker livet og sårede 264 personer.

Dagens Gossip