Anklagere kræver mere end 16 års fængsel i stor narkosag

Skrevet af admin

17/02/2014

Dagens topnyheder

Den formentlig største danske straffesag om indsmugling og salg af hård narkotika kommer for retten til foråret.

Anklageskriftet i sagen mod otte mænd drejer sig om i alt 650 kilo amfetamin og kokain. Den bygger på efterforskning foretaget af politiets specialgruppe Task Force Øst.

Narkotikaen skal være indsmuglet i biler, som ifølge politiet var specialindrettet til formålet.

Der blev foretaget såkaldt konstruktive ændringer af biler af mærket Citroën C4, så stoffet var særdeles godt skjult.

De tiltalte nægter sig skyldige. Strafferammen er 16 år, men resultatet kan blive endnu højere, hvis de findes skyldige.

Helt usædvanligt ønsker anklagerne nogle af mændene dømt efter en særlig bestemmelse i straffeloven om at gå ud over strafferammen.

- På grund af sagens grove og systematiske karakter er det anklagemyndighedens opfattelse, at bestemmelsen bør finde anvendelse i sagen her, siger den ene af anklagerne, Alexander Fält Dzougov, til Ritzau.

I en stribe tilfælde skal nogle af mændene have kørt amfetamin fra Holland til Flensborg.

Her mødtes smuglerne - ifølge anklagemyndighedens påstand - med en mand, der var kørende i en VW Touran. Hans opgave var at følge smuglerbilerne sikkert over grænsen.

Portioner af for eksempel 24 eller 39 kilo amfetamin blev kørt til blandt andet Frederiksberg, og senere blev narkoen blandet op til den dobbelte mængde med henblik på videresalg, hævdes det.

Under sagen vil anklagerne fremlægge en række forskellige beviser.

- Det bliver så at sige hele pakken, siger Alexander Fält Dzougov.

Der vil blive fremlagt store mængder af teleoplysninger, der vil blive afspillet aflytninger af rum og telefoner, ligesom der vil være vidneforklaringer.

Sagen behandles af Retten på Frederiksberg i april, maj og juni.

/ritzau/