Anklaget i svensk terrorsag købte stålkugler og acetone

I en opsigtsvækkende retssag mod en 20-årig, som er anklaget for at have haft planer om et terrorangreb i Sverige, kræver anklageren på retssagens sidste dag mandag en længere fængselsstraf til den tiltalte, mens forsvareren kræver en frifindelse.

- Min klient afviser anklagerne, der er rejst mod ham. Han har aldrig planlagt at skade nogen med hensigt eller blive martyr, siger forsvareren Peter Jansson, som mandag leverede sit sidste indlæg i sagen i Attunda byret.

Tidligere krævede anklageren, Ewamari Häggkvist, den 20-årige fra det nordlige Stockholm fængslet. Hun siger, at den anklagede havde planer om at udløse en eksplosion vendt mod fjender af "Islamisk Stat". Hun pointerer også, at den anklagede under retssagen ikke en eneste gang fordømte Islamisk Stat.

Den 20-årige blev anholdt i februar af sikkerhedspolitiet Säpo, efter at hans familie og omgangskreds havde udtrykt bekymring over hans adfærd.

Han købte ifølge Säpo både acetone, stålkugler og en trykkoger. Ifølge anklagemyndigheden ville den 20-årige svensker lave en selvmordsbombe.

- Han siger, at han købte trykkogeren for at lave mad, men der findes ingen antydninger af, at han har interesse for mad, hed det under det sidste retsmøde.

Forsvaret siger, at det er anklagerens opgave at opfylde kravet om beviser i straffesager, og at dette ikke er sket i denne sag.

Den tiltalte siger, at det hele drejer sig om misforståelser.

- Jeg vil ikke sige andet, end at jeg helt og holdent nægter at have begået noget kriminelt. Jag har aldrig haft til hensigt at skade nogen eller fremstille en sprængladning, har den anklagede sagt ved retsmøderne.

Flere pårørende har i samtaler med Säpo sagt, at den 20-årige havde det psykisk dårligt og isolerede sig i perioder.

/ritzau/TT

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip