Anklaget for sexovergreb mod 14-årig: 'Det var for at hjælpe pigen'

Skrevet af admin

22/06/2016

Dagens topnyheder

Den 58-årige mand fra Odense, der er anklaget for grove seksuelle krænkelser af en 14-årig pige, fastholder, at han gjorde det for at hjælpe pigen med at udleve sine lyster.

- Jeg har ikke gjort det for at gøre mig selv tilfreds. Det er ren og skær hjælpsomhed, og det er sket på grundlag af en standardaftale. Det er der ikke noget odiøst i, siger den 58-årige mand med det røde fuldskæg i Retten i Odense fredag.

Hen henviser til en aftale, som anklager Marianne Birck har omtalt som en "slavekontrakt". Her forpligter den 14-årige sig til at imødekomme alle seksuelle ønsker fra "herren".

Den tiltalte erkender, at han har haft flere tilfælde af samleje og anden kønslig omgang med pigen. Han erkender også, at han har sørget for, at flere uidentificerede mænd medvirkede ved handlingerne, som i flere tilfælde havde sadomasochistisk karakter.

Men den 58-årige siger, at der aldrig har været tale om tvang, men at det udelukkende handlede om at tilfredsstille pigens egne seksuelle ønsker. Han afviser, at han selv tænder på unge piger.

- Nej, overhovedet ikke. Jeg har haft svært ved at indgå forhold til kvinder på min egen alder, ja. Men det sidstnævnte forhold (til den 14-årige pige) har ikke noget at gøre med, at jeg er til mindreårige, siger han.

Mentalundersøgelsen af den 58-årige fastslår, at den tiltalte er normalt begavet, men umoden og har en tendens til ansvarsfralæggelse.

Anklager Marianne Birck mener, at den 58-årige har manipuleret den 14-årige pige, og at det ikke er pigens ønsker, men ham selv, der har været omdrejningspunktet for de seksuelle aktiviteter.

- M (pigens navn, red.) er en meget ung pige, som i den grad er blevet manipuleret af en meget ældre mand, som efter min påstand har set en mulighed for at få andres og egne lyster stillet, siger Marianne Birck.

Hun mener, at manden står til mindst syv års fængsel. Ikke mindst i lyset af, at han tidligere er dømt for sexkrænkelser af en mindreårig.

Der ventes at falde dom onsdag eftermiddag.

/ritzau/