Anmelder sviner ny film til og giver den 2 stjerner: Svaret fra folkene bag filmen er grinagtigt og genialt

Som anmelder har man en vis magt i forhold til at guide forbrugere, restaurantgæster og filmelskere i en for dem tilfredsstillende retning.

Benjamin Lee er en af disse ”vejvisere” og er ansat ved den amerikanske avis The Guardian.

For nyligt anmeldte han filmen ”Legend” og var mildest talt ikke begejstret.

Filmen er en krimi- og gangsterfilm, der tager udgangspunkt i Kray-brødrendes virke i London i 1960’ erne. Den er baseret på bogen ”The Profession of Violence” af John Pearson, men filmatiseringen var ikke lige Benjamin Lees kop te.

Han kaldte den ”skuffende snævertsynet” og ”tegnefilmsagtig” og gav den sølle to stjerner.

Hvad gør en klog marketingsmand bag et produkt, der får en sådan medfart? Han flager vel næppe med anmeldelsen… eller gør han?

Jo: I dette tilfælde valgte folkene bag filmen at plastre plakaten for filmen ind i de stjerner, filmen har fået af samtlige anmeldere for de større amerikanske medier. Herunder Benjamin Lees to stjerner – de er dog noget snedigt placeret mellem ørene på filmens hovedpersoner, som også optræder på plakaten.

Se det grinagtige resultater herunder, som selv Benjamin Lee kan se det sjove i:

- Der er noget skræmmende genialt ved den måde at promovere sig på. Teknisk set, er der ikke noget usandt ved denne måde at bruge min anmeldelse på. Jeg gav den to stjerner, og der er kun to stjerner på plakaten. Jeg er blevet trollet (snydt på internettet red.), og jeg har det fuldstændig fint med det, skriver han i endnu en anmeldelse af episoden.

 

Følg Dagens Grin for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip