Anmelder: Winding Refn får det svært i Cannes

Det er et usædvanligt hårdt felt, som Nicolas Winding Refn er oppe mod ved årets filmfestival i Cannes. Sådan lyder vurderingen fra filmanmelder Nanna Frank Rasmussen.

Den danske instruktør Nicolas Winding Refn er nomineret til hovedprisen med filmen "The Neon Demon".

- Det er helt umuligt at spå om, hvem der vinder i Cannes, men jeg vil sige, at Nicolas Winding Refn er i meget skarp konkurrence i år, siger Nanna Frank Rasmussen, som blandt andet anmelder film for Jyllands-Posten.

- Der er så mange store, interessante instruktører, som nok er gamle kendinge, men som altid laver nye og udfordrende filmværker. Nicolas Winding Refn får det svært, men man kan aldrig vide.

Han begejstrede rigtig meget med filmen "Drive", så hvorfor ikke, siger hun.

Nicolas Winding Refn vandt Guldpalmen for bedste instruktør for filmen "Drive" for fem år siden.

Den nye film "The Neon Demon" får dansk premiere 9. juni og handler ifølge en pressemeddelelse fra instruktøren om "vores generations besættelse af skønheden og det perfekte ydre".

Dramaet i "The Neon Demon" udspiller sig i Los Angeles i USA blandt en lille gruppe kvinder, som er så besatte af perfektionisme, at de ikke skyer nogen midler i kampen mod deres nye smukke og unge konkurrent.

Festivalen i Cannes betragtes som verdens mest prestigefyldte filmfestival. Cannes-filmfestivalens største pris er Guldpalmen, som bliver givet til den bedste film.

- Jeg har været helt oppe at køre, ligesom et barn der får lov at gå amok i en slikbutik. Sådan føles det virkelig med det her års program. Jeg glæder mig helt ufatteligt, siger Nanna Frank Rasmussen, som skal til Sydfrankrig, når festivalen løber af stablen 11. til 25. maj.

Ud over Nicolas Winding Refn har også de danske instruktører Lars von Trier og Bille August tidligere vundet Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip