Anmeldere helt vilde med Oscar-favorit

Skrevet af admin

21/01/2016

Mest læste i dag

Alejandro González Iñárritus westerndrama "The Revenant" er nomineret til hele 12 Oscar-statuetter, og filmen bliver taget godt imod af de danske anmeldere.

Filmen foregår i første halvdel af 1800-tallet, hvor en pelsjæger angribes af en bjørn og efterlades af sine rejsefæller i den tro, at han er død.

Kristeligt Dagblads Henrik Wivel giver filmen topkarakter - seks ud af seks stjerner.

Han skriver under overskriften "Ny storfilm med Leonardo DiCaprio gør et overvældende indtryk," at filmen er "uhyrligt realistisk".

- Lad det være sagt: det er en sindssygt flot film, der til fulde løfter den magtfulde fortælling ovenud af sig selv og ind under evighedens synsvinkel, skriver Wivel.

Politikens filmredaktør, Kim Skotte, skriver, at han er betaget af filmens billeder.

- Undervejs laver Iñárritu og Lubezki (fotograf red.) besjælede og uforglemmelige naturbilleder fra et Amerika før westerngenrens ikonografi, skriver han og uddeler seks hjerter ud af seks mulige.

Berlingskes anmelder Kristian Lindberg giver filmen fire ud af seks stjerner, det samme som Jyllands-Posten. Også han roser især billedsiden.

- Midt i karakterernes lidelser rummer filmen en stor smuk længsel efter den ordløse natur, der betager og til en vis grad lamslår beskueren, skriver Lindberg.

Hovedrollen i filmen spilles af Leonardo DiCaprio, der trods to årtier på Hollywoods øverste hylde af skuespillere, stadig har til gode at løfte en Oscar-statuette. Og hans præstation er også en, anmelderne har lagt mærke til.

Ekstra Bladets Henrik Queitsch skriver i sin anmeldelse, at DiCaprio bør få en Oscar.

- Leonardo DiCaprio - som må få sin Oscar nu - har da også udtalt, at der er 30-40 scener her, som hører til blandt det hårdeste han har været udsat for i sin karriere. Men det har været alle anstrengelserne værd, skulle vi hilse og sige, skriver Henrik Queitsch.

Han "nøjes" med at give filmen fem stjerner. Det samme som Filmmagasinet Ekko.

BT er derimod ikke imponeret. Avisen giver "The Revenant" tre ud af seks stjerner og kalder filmen "søvndyssende kedelig."

/ritzau/