Anmeldere: Nyt Elton John-album kan godt gå an

Skrevet af admin

05/02/2016

Dagens topnyheder

Kun meget få musikere har leveret så mange hit gennem så mange år som den nu 68-årige Elton John, men hans seneste album rummer efter anmeldernes mening ikke nye glansnumre, der vil stryge ind på toppen af verdens hitlister.

"Wonderful Crazy Night" er det første studiealbum fra Elton John i mange år, og han har satset på det sikre, mener Politiken, der giver albummet tre ud af seks hjerter.

- Fra 1970 til 1996 leverede han mindst et top-40-hit hvert år! Men jeg er ikke sikker på, at verden i dag har brug for album nummer 32 fra Elton John, lyder det fra anmelder Simon Lund.

- Er det medrivende skørt? Næppe. Højst vidunderligt på den skridsikre og rutinerede måde, mener han.

Jyllands-Postens Peter Schollert er direkte skuffet. "For lidt stemme og smerte", konstaterer han og nøjes med to stjerner.

Elton John roses dog for (fortsat) at kunne levere en omgang livsbekræftende musik.

Men kunstnerisk set er pladen uinteressant, mener anmelderen og sammenligner med Johns giganthit som blandt andet "Goodbye Yellow Brick Road" og "Candle in the Wind".

- De numre forenede det iøjnefaldende med en masse personlighed. I mange af de gamle sange var der tillige en smerte og skrøbelighed, som man leder forgæves efter på det nye album, lyder dommen fra Jyllands-Postens anmelder.

Musikmagasinet Gaffa er mere begejstret og giver fire stjerner. Ikke fordi der indtages nyt musikalsk territorium overhovedet.

- Men fordi manden gudhjælpemig stadig, i enkeltstående stunder, formår at ramme den der særlige stemning og uimodsigeligt patosfyldte levering, der i sin tid løftede store sange som "Goodbye Yellow Brick Road", "Candle in the Wind" og "Roy Rodgers" op over øjeblikkets kokainrus og ind i rockhistorien, skriver Espen Strunk i Gaffa.

Britiske The Guardian mener også at kunne genkende noget af Elton Johns "gamle magi" og giver albummet fire stjerner ud af fem mulige.

/ritzau/