Anmeldere sender stjerneregn efter Star Wars

Star Wars er blevet genoplivet med den længe ventede og syvende film i stjernekrigs-sagaen, "The Force Awakens". Og de danske anmeldere er begejstrede.

I Berlingske får filmen, der har premiere for danske biografgængere onsdag, fem ud af seks stjerner.

- "Star Wars: The Force Awakens" har glimt i øjet, men vigtigst er den lavet af mennesker, der bruger den stærkeste kraft af dem alle, nemlig en dyb kærlighed til deres gerning, lyder det i Berlingskes anmeldelse.

Filmmagasinet Ekko giver absolut topkarakter med seks ud af seks stjerner, og anmelderen noterer sig, at det er svært at finde noget i filmen, som ikke fungerer.

Filmen er den første af tre efterfølgere til de seks oprindelige film og varsler starten på en ny bølge af Star Wars-film.

Og det nyeste værk er et godt udgangspunkt for de kommende års stjernekrige, lyder det fra anmelderne.

- I den ånd vil jeg forfægte - med lyssværd og hele svineriet - min tro på, at den næste Star Wars-film bliver endnu bedre. Kraften er vækket. Legen kan begynde, skriver Politikens filmanmelder Kim Skotte.

De tidligere Star Wars-film er instrueret af George Lucas, men Disney har overtaget selskabet Lucasfilm, og den nyeste film i rækken er derfor instrueret af instruktøren J.J. Abrams.

Informations anmelder mener, at "The Force Awakens" er en af de bedste siden George Lucas' første tre film, som blev lavet fra 1977 til 1983.

- Måske vil jeg endda gå så langt som at sige, at "The Force Awakens", der er instrueret af J.J. Abrams, er på højde med den oprindelige trilogi, lyder vurderingen i Information.

I Ekstra Bladet får filmen dog en lidt mere lunken anmeldelse. Biografgængere bør skrue forventningerne en smule ned i forhold til den store hype, filmen har fået før premieren, men hvis man gør det, skal man nok blive godt underholdt, lyder det.

/ritzau/

Dagens Gossip