Anmelderne: "Steppeulven" er en fascinerende film

Skrevet af admin

19/02/2015

Dagens topnyheder

Ole Christian Madsen skal nok få hug for at kaste sig over et kulturikon som Eik Skaløe fra 60'ernes ungdomsoprør i sin nye film "Steppeulven", mener Politikens filmanmelder.

Men instruktøren slipper godt fra fortællingen om den for længst afdøde sanger, digter og beatnik.

Både Politiken, BT og Berlingske belønner filmen med fire ud af seks stjerner, mens Jyllands-Posten mener, at filmen kun er "glimtvis bevægende" og derfor nøjes med tre stjerner.

Biografgængerne kan se frem til "et fascinerende portræt af en af de største gåder i dansk musikhistorie", skriver Louise Kidde Sauntved i Berlingske.

Instruktøren "trækker i alle filmiske tråde" for at komme helt tæt på tidens stemning, men også den rastløshed som måske i sidste ende drev Skaløe til at begå selvmord i en alder af bare 25 år.

Politikens Kim Skotte mener, at filmen yder ånden i de tidlige hippieår retfærdighed uden at romantisere eller gør nar. Det bliver både "bollet igennem" og taget stoffer.

Selv om den ind imellem kan virke overgearet, så trækker langt det meste i den rigtige retning, mener Kim Skotte. Og så er de centrale sange elegant placeret i fortællingen.

- "Steppeulven" er oplagt nok kun en af sandhederne om Eik Skaløe, men jeg har set en fortælling om hans liv, som er både engagerende, underholdende og bundsolidarisk, skriver Skotte.

Jyllands-Postens Johs. H. Christensen mener, at filmen ikke har held til at skildre Eik Skaløe indefra.

- Han er for støjende, kun glimtvist bevægende og vedkommende, ellers trættende, skriver anmelderen.

Der er dog stor ros til den unge skuespiller Joachim Fjelstrup i rollen som Skaløe. Han "gør, hvad han kan - og det er meget - for at forsvare rollen", lyder det i Jyllands-Posten.

Berlingske mener, at Joachim Fjelstrup "brager igennem med eftertryk", og Kim Skottes vurdering i Politiken vil også glæde den debuterende skuespiller.

- Han skildrer både den intense frihedslængsel, den uhelbredelige forelskelse i Iben og forholdet til stoffernes himmelske dæmoni, så det bider igennem.

/ritzau/