Anna Rosbach søger ikke genvalg i EU-Parlamentet

Skrevet af admin

07/02/2014

Dagens topnyheder

Hun blev båret ind i Europaparlamentet af Morten Messerschmidts valgsucces i 2009.

Siden brød hun med Dansk Folkeparti og sluttede sig til en anden DF-afhopper Christian H. Hansen i Miljøpartiet Fokus. Og nu vender EU-parlamentariker Anna Rosbach så hjem til dansk politik.

Planen om at jagte genvalg i Bruxelles er lagt på hylden til fordel for jagten på underskrifter i Danmark, så Fokus kan stille op til det kommende folketingsvalg.

- En af de helt store opgaver de seneste fem år i Europaparlamentet har været at forklare, hvorfor miljøbeskyttelse og klimapolitik ikke udgør en hindring for vækst, men at det tværtimod er forudsætningen for en forsat bæredygtig økonomisk udvikling siger Anna Rosbach.

- Den kamp vil jeg nu forsætte derhjemme, siger Anna Rosbach.

Ved efterårets kommunal- og regionsvalg fik Fokus godt 15.000 stemmer i alt. Derfor venter en svær opgave med at samle opbakning, hvis partiet skal bryde igennem på den landspolitiske scene.

Ved valget til EU-Parlamentet i 2009 fik Anna Rosbach 3592 personlige stemmer, mens Morten Messerschmidt blev valgets topscorer med 284.500 stemmer.

Samarbejdet mellem de to knirkede dog stort set med det samme, og i foråret 2011 melde Anna Rosbach sig ud af Dansk Folkeparti.

Efterfølgende har Anna Rosbach siddet med i ECR-gruppen i EU-Parlamentet, der blandt andet også rummer det konservative britiske regeringsparti.

Hun har i Bruxelles beskæftiget sig særligt med sager om folkesundhed, fødevaresikkerhed, miljø, fiskeri og transporterhvervet med særligt fokus på bæredygtighed. Og det er det arbejde, som nu skal fortsætte i Danmark.

- Det aktuelle politiske miljø overser en række af de udfordringer, vi står overfor, og derfor har jeg valgt at vende tilbage til dansk politik, siger hun.

/ritzau/