Anna Sophie Okkels vil være en mere egoistisk playmaker

Det skal være en anden udgave af Anna Sophie Okkels, publikum får at se, når håndboldkvinderne fredag aften møder Montenegro i sidste gruppekamp ved VM.

SK Aarhus-skytten kom på banen som playmaker i korte perioder mod Ungarn i stedet for uheldige Kristina Kristiansen, men hendes entré fik aldrig den store effekt.

Efter at have genset kampen mod ungarerne på video, er Okkels klar over, hvad der skal gøres anderledes.

- Jeg kunne godt tænke mig at vise mere af mit SK Aarhus-spil. Klavs (Bruun Jørgensen, red.) siger, at han godt vil se mig tromle noget mere løs.

- Jeg skal tænke lidt mindre på den klassiske playmakerrolle, som jeg måske har haft for meget fokus på i de første kampe, fordi jeg også synes, at det er vigtigt at kunne sætte noget spil op, siger Anna Sophie Okkels.

Hun er aktuelt nummer to på topscorerlisten i den hjemlige liga - kun overgået af sin playmakerkollega på landsholdet, Kristina Kristiansen.

Men Okkels mangler endnu at vise sin skudstyrke på VM-holdet, hvor hun blev indlemmet, efter at Lotte Grigel blev ramt af en alvorlig knæskade.

- Mod Ungarn prøvede jeg at skabe noget ro, men når jeg tænker tilbage, skulle jeg have været mere direkte i stedet for at ville have det så poleret og pænt, for det ødelægger modstanderne jo bare.

- Hvis jeg kunne gøre det om, ville jeg gøre det, siger Anna Sophie Okkels.

Som type er hun i virkeligheden mere back end playmaker, men i sin klub har hun i flere omgange været en spilstyrer med stor effektivitet.

- Det ikke nyt for mig at være playmaker. Jeg er nok mere en backtype, men jeg synes, jeg kan bruge mine backkvaliteter inde på playmakerpladsen. Jeg skal bare have fundet de rigtige løb, så jeg kan komme i fart, siger Anna Sophie Okkels.

Danmark møder Montenegro fredag aften klokken 20.45.

/ritzau/

Dagens Gossip