Anne Glad: Jeg mistede troen på Gud

Hun har gættet sig gennem snart 50 kendte danskeres hjem, og det er da også fra DR’s Kender du Typen, at danskerne kender Anne Glad, som har været en del af programmet siden 2010.

Men trods af efternavnet, som hun har giftet sig til – hun er født Toft – så har det ikke altid været glæde og smil, der har præget Anne Glads liv.

Den første af livets mange markante milepæle fandt sted, da Anne Glad var 13 år og gik i 7. klasse. Og det var en milepæl, der hamrede sig ned i fundamentet af, hvad hun er i dag.

– Jeg havde en veninde, Tina, som døde af en kræftsvulst i hjernen. Vi gik i klasse sammen, boede et par huse fra hinanden og havde leget rigtig meget, fra vi var børn. Og så pludselig blev hun syg og døde. Det gik hurtigt. Et halvt år, husker Anne Glad.

Kendt tv-vært fik angstanfald efter sin mors død. På søndag.dk fortæller hun, hvordan hun kom ud af sin angst

Uskylden og barnetroen forsvandt

Dødsfaldet skete, kort tid inden Anne Glad sammen med sine klassekammerater skulle konfirmeres.

– Det blandede sig sammen med, at vi gik til konfirmationsforberedelse. Hun døde i februar, hvor vi skulle konfirmeres i april. Og da gik jeg fra at have været vant til at bede aftenbøn og gå i kirke indimellem til pludselig at tænke: Det her hænger sgu ikke sammen. For Tina blev jo ikke rask, selv om jeg bedt Gud så indtrængende om det! Det var helt sikkert en uskyld og en barnetro, der forsvandt lige dér, siger Anne Glad.

Jeg var grundskuffet over Vorherre

Egentlig havde den 13-årige Anne Glad mest lyst til at droppe konfirmationen, men det endte dog alligevel med, at hun gik til alters og blev konfirmeret. Men det var med en følelse af skuffelse.

– Da havde det føltes rigtigt at tage konsekvensen af det, der var sket, og sige: ’Jeg tror ikke på Gud mere’og have droppet konfirmationen. Men mine forældre var ret lavpraktiske og forklarede: ’Du har glædet dig. Og kogekonen er jo bestilt’. Så jeg blev konfirmeret, men var i virkeligheden grundskuffet over Vorherre – og også lidt skuffet over mine forældre, siger hun og tilføjer:

– Tinas død udløste en erkendelse af, at livet er urimeligt og indimellem meningsløst. Det var det, der ikke hang sammen. Derfor blev det en milepæl. Og derfor blev det livsændrende for mig.

Der skal ikke altid store ændringer til, hvis du vil have et liv med mere lykke. Se de gode råd på soendag.dk

Redigeret af Trine Fisker, SØNDAG/NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip