Anne Mette Pedersen indlemmes i VM-truppen

Fløjspilleren Anne Mette Pedersen kan få VM-debut for kvindelandsholdet i håndbold, når Danmark møder Japan i Herning lørdag aften.

Anne Mette Pedersen har været skadet i tre uger, men er nu kommet sig så meget, at landstræner Klavs Bruun Jørgensen har valgt at skrive hende ind i truppen efter lørdagens tekniske møde.

Flere spillere er blevet hvilet i større eller mindre grad gennem de seneste små to ugers landsholdssamling, så der har været overvejelser om, hvorvidt der ville blive indskrevet 15 eller 16 spillere i den officielle VM-trup.

Efter træningen fredag aften var Klavs Bruun Jørgensen mest stemt for at lade Pedersen sidde over i den første kamp og give hende mere tid til at træne, men han har altså ombestemt sig siden.

Anne Mette Pedersen er dermed officielt indlemmet i den trup på 16 spillere, som er afleveret til Det Internationale Håndboldforbund, IHF.

- Efter samtale med sundhedssektoren og Anne Mette har vi vurderet, at hun er klar til at indgå i truppen på lige fod med de andre.

- Derfor har vi indskrevet hende som en af de 16 spillere i VM-truppen, der skulle afleveres til IHF, siger Klavs Bruun Jørgensen i en pressemeddelelse.

Dermed er den danske VM-trup oppe på de tilladte 16 spillere. Truppen ser således ud:

Målvogtere: Rikke Poulsen, Viborg HK. Sandra Toft, Larvik HK.

Stregspillere: Mette Gravholt, Nykøbing Falster. Stine Bodholt Nielsen, Team Esbjerg.

Fløjspillere: Trine Østergaard, FCM Håndbold. Ann Grete Nørgaard, Viborg HK. Maria Fisker, CSM Bucuresti. Anne Mette Pedersen, København Håndbold.

Bagspillere: Line Jørgensen, CSM Bucuresti. Louise Burgaard, FCM Håndbold. Kristina Kristiansen, Nykøbing Falster. Lotte Grigel, Rostov-Don. Stine Jørgensen, FCM Håndbold. Anne Mette Hansen, København Håndbold. Rikke Skov, Viborg HK. Pernille Holmsgaard, København Håndbold

/ritzau/

Dagens Gossip