Anne Vang: Uacceptabelt med øv-dage

»Jeg er helt enig med Frank (Jensen, red.) i, at øv-dage er uacceptable. Når det er sagt, så er det ikke et billede, jeg kan genkende, og derfor har vi i går (mandag, red.) indledt en undersøgelse af omfanget af problemet. Og indtil vi har resultatet, mener jeg, at man skal slå koldt vand i blodet og være varsom med at dele fyresedler ud i pressen,« siger Anne Vang.

Frank Jensen siger til b.dk, at han mener, at kulturen med øv-dage skal udløse en fyreseddel.

»Jeg tror, at lederne har forstået dette utvetydige signal. Har de ikke, skal de finde et andet sted at arbejde,« siger han til b.dk.

Anne Vang mener, det er for tidligt at sige hvilke konsekvenser, det bør få for en leder, hvis han eller hun har accepteret en kultur med øv-dage.

Men hun er enig i, at sygefraværet for pædagoger i Københavns Kommune med i gennemsnit 14,9 dage ligger for højt.

»Vi har et mål om at reducere antallet af sygefraværsdage i børne- og ungdomsforvaltningen med 2,2 dag frem mod 2015. Det er vi meget ambitiøst gået i gang med, og det handler om arbejdsmiljø og ledelsesopfølgning,« siger Anne Vang.

Det er pædagogernes egen fagforening i København, LFS - Landsforeningen for Socialpædagoger - der selv har vurderet, at 20-40 daginstitutioner praktiserer øv-dage. I alt har Københavns Kommune godt 400 daginstitutioner plus selvejende institutioner.

Anne Vang understreger, at hun ikke har set eksempler på, at der skulle eksistere en kultur, hvor pædagoger melder om øv-dage.

»Men når pædagogernes faglige organisations næstformand siger, at han er stødt på det, så skal vi naturligvis undersøge det og tage det alvorligt,« siger Anne Vang.

Hun forventer, at undersøgelsen vil være afsluttet onsdag eller torsdag.

Dagens Gossip