Annemette Voss vandt Den Store Bagedyst: Led af bulimi som ung

Hver uge kreerede den 29-årige Annemette den ene kunstfærdige kage efter den anden i tv-programmet Den Store Bagedyst, som hun til sidst endte med at vinde i aftes.

Men selvom hun i dag nyder stor succes med sine kager i tv-programmet, har tilværelsen ikke altid været nem for den smukke arkitekt. Det fortæller hun til FEMINA i denne uge.

Som 15-årig tog hun på highschool i Australien, og der røg pludselig lidt for mange muffins ned.

- Jeg havde altid været en høj, ranglet pige, men jeg tog på, og samtidig blev jeg mere og mere utilfreds med mig selv.

På Femina.dk kan du læse om, hvordan kagerne har kostet Annemette et venskab.

Hun boede hos en enlig mor, der gjorde hende til sin fortrolige og involverede hende i alle sine problemer. Bl.a. fortalte hun hende flere gange, at hun ikke havde lyst til at leve længere.

- Så sad jeg dér med al min 15-årige uerfarenhed og sagde til hende, at hun da havde masser at leve for. Jeg kunne slet ikke finde ud af at sætte grænser, men følte, at der lå et enormt pres på mine skuldre, siger Annemette.

Hun begyndte at få kvalme og kastede op efter hvert måltid, og da hun kom tilbage til Danmark, blev det kun værre, da hun startede på handelsskolen.

- Jeg blev en del af en pigegruppe, hvor alt handlede om at være den smarteste og gøre de rette ting. Jeg har ellers altid befundet mig godt i konkurrencesituationer, men når man i forvejen har et lavt selvværd, er en konkurrence ikke bare en konkurrence, så tager man det personligt. På et tidspunkt blev jeg frosset ud af de andre, og til sidst sad jeg på toilettet hver dag og spiste min frokost.

Gik til psykolog

Bulimien varede to et halvt år. Da Annemettes forældre opdagede den, forlangte de, at hun gik til psykolog, og så holdt hun op med at kaste op fra den ene dag til den anden.

- Jeg vidste jo godt, at det ikke var sundt for mig, men selv om psykologen hjalp mig med at forstå, at det ikke var forkert at have stort gåpåmod og vilje, følte jeg mig alligevel forkert i forhold til de andre. Jeg kastede ikke op længere, men havde stadig et anstrengt forhold til mad og følte mig trist og ensom, siger Annemette.

Vil du bage kagerne fra Den store bagedyst? Få opskrifter fra nogle af deltagerne på Femina.dk.

Da hun havde et år tilbage på Handelsskolen, valgte hun at flytte fra Vejle til København og tage det sidste år på Niels Brock.

Det blev vendepunktet for hende. Hun mødte sin mand Thomas, og forelskelsen hjalp hende til at få fjernet fokus fra det præstationsræs, hun så længe havde følt sig en del af.

Hun fandt fred med sig selv og fik igen et naturligt forhold til mad. Og der kom bage interessen igen ind i billedet, da hun fik sit første barn.

- Ja, og så får man børn og skal til at holde étårs fødselsdag. Dér tænkte jeg: Min søn skal bare have verdens flotteste lagkage, siger Annemette til FEMINA.

Af redaktionen, FEMINA, Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip