Annette Heick: Derfor gik jeg til psykolog

Skrevet af Aller Media

28/08/2013

Mest læste i dag

Vi kender hende bedst som en både underholdende og sprudlende journalist, sangerinde og Tv-vært - med en mening om alting! Men selvom smukke Annette Heick virker usårlig, har hun været på sammenbruddets rand.

Det fortæller hun i et interview i modemagasinet IN.

Læs også på IN.dk, hvordan sangerinden Oh Land gik ned med stress

Efter flere år med stort mediepres - især efter at have deltaget i 'Vild med dans' - følte Annette sig som et nervevrag.

Efter en forestilling sidste år i december på 'Elsk mig i nat' mødte hun manden bag showet, Jesper Winge Leisner, som bare kom over og ville give hende et kram. I stedet brød Annette sammen.

- Jeg sagde bare: 'Ved du hvad, jeg har det simpelthen ad helvede til! Jeg ved ikke hvorfor, men jeg er et nervevrag hver aften, inden jeg går på. Mig! Jeg er ikke et nervevrag. Hold nu op',’ siger hun til IN og fortsætter:

- Jesper sagde bare, at jeg skulle have gjort noget ved det med det samme, og gav mig nummeret til en psykolog, som har haft rigtigt mange af 'min slags'.

Man skal ikke kæmpe i fredstid

Besøget hos den psykolog, som Jesper havde anbefalet, viste sig at være både penge og tid værd. Annette Heick indså, at hun havde kørt sig selv ned, at hun simpelthen havde haft for høje forventninger til sig selv.

- Det er sådan noget præstations...lort. Som man ikke kan bruge til noget, som bare er dårlig energi, der kommer ind fra højre, siger hun til IN.

Ifølge Annette Heick selv fik psykologen rusket op i hende, for efter i lang tid at have kæmpet alle kampe selv, gav hun endelig slip.

Hun begyndte i stedet at nyde 'fredstiden', som hun kalder den.

- Psykologen sagde: 'Hør her, Annette, al den energi, du bruger på at kæmpe hele tiden - hvad vil du stille op med den i fredstid?'. Det var jo bare så godt sagt. For ja, det er jo fredstid. Der er ikke noget, jeg skal kæmpe for lige nu. Jeg var nødt til at få vendt den rundt og bruge den positivt på mig selv, siger hun til IN.

Føler du tit, at du bliver stresset? Få ti brugbare råd til at håndterer det på IN.dk

Annette og Keld på scenen

Og det er trods alt endt med at gå Annette Heick godt. Den 20. september er hun sammen med sin far, Keld Heick, aktuel med teaterkoncerten 'Nu stopper du, far!', som bliver opført i Århus musikhus, og hun glæder sig. 

- Her i foråret havde jeg det sådan: Okay, nu kan jeg simpelthen ikke blive lykkeligere. NU kan det ikke gå bedre, siger hun til IN.

Af Miriam Meyer, IN.dk/NewsDesk, Aller Media