Annica blev inviteret til 9. klasses genforening - hendes svar til sine mobbere hyldes af tusinder

Mange mennesker har været udsat for mobning, og det er langt fra alle, der får sagt fra eller fortalt, hvordan det er at blive udsat for sådan noget.

Men 36-årige Annica fra Sverige er ikke et af de mennesker.

Hun blev nemlig for nyligt inviteret til genforeningsfest med den 9. klasse, som hun gik ud af et år inden, de sluttede, fordi hun blev mobbet.

I stedet for at tage med til genforeningsfesten og lade som ingenting, skrev hun et svar, hvor hun forklarede, hvad det betød at være mobbeoffer i deres klasse.

Annica skrev et opslag på Facebook med sit svar til mobberne.

- Kære 9.C. Tak for invitationen til 20 års jubilæummet. Tænk, at det er så længe siden, at vi afsluttede skolen. En gang imellem føles det, som var det i går. Det er dejligt for jer, at I kan se tilbage på de år med så fine minder. For mig var det den mørkeste periode i mit liv, skriver hun og fortsætter:

- I kan måske huske, jeg skiftede klasse i 8.? Det var for at slippe for den der pludselige stilhed, som lagde sig, når jeg gik forbi på gangen, de hånefulde grin bag ryggen på én og de kolde blikke i klasselokalet, skriver hun om sine oplevelser i klassen.

Hun forklarer, at det også har haft betydning for hendes senere liv, at hun er blevet mobbet.

- Det, som nogle af jer i klassen gjorde, kaldes nemlig mobning. Det sjove ved mobning er, at det aldrig rigtig forsvinder. Ikke engang efter 20 år. Jeg kan selv i dag høre den der stikkende stemme i mit hoved, som siger, at jeg ikke er noget værd, selvom jeg logisk set ved, det ikke passer. Men I er sikkert gode mennesker i dag. Måske har nogle af jer børn. I det tilfælde håber jeg, at de slipper for at vågne med en stor klump i maven hver morgen, de skal i skole. For det fortjener ingen faktisk. PS. I stedet for at bruge penge på en rejse til Stockholm og festen, har jeg skænket 2000 (svenske red.) kroner til Friends.

Hun har nu udtalt, at hendes opslag og svar til mobberne har gjort, at hun har fået en form for afslutning. Det skriver Aftonbladet.

Nogle af dem fra klassen har sågar skrevet til hende personligt efterfølgende. Annica ville dog ønske flere gjorde det. Flere af dem, der mobbede.

Hun har delt opslaget på organisationen ‘Friends’-side, og der er den blevet delt over 5000 gange og over 39.000 synes godt om.

Organisationen ‘Friends’ arbejder for at stoppe mobning.

 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip