Annie Lennox hædret i London

Elton John og Adele var blandt de musikstjerner, som hyldede Annie Lennox i aftes. Hun blev belønnet for sin lange karriere og modtog en pris fra den britiske brancheorganisation Music Industry Trust.

Det skete ved en gallamiddag i London, hvor over 1.000 mennesker havde betalt i dyre domme for at opleve begivenheden og samtidigt bidrage til en god sag. Blandt gæsterne var Peter Gabriel og Sandie Shaw.

John er i USA og havde sendt en video med sin tale, hvori han fastslog, at anerkendelsen var yderst velfortjent på flere fronter:
»Den gælder ikke kun dine bidrag til musikken, men også din enorme og utrættelige indsats som AIDS-aktivist og din kamp for kvinders rettigheder«, sagde popridderen.

Den sydafrikanske ærkebiskop Desmond Tutu var også blandt de filmede talere. Han kaldte Lennox »et af disse eksemplariske mennesker, som udnytter deres succes til gavn for andre«.

Adele beskrev i det trykte program, hvordan den tidligere Eurythmics-stjernes musik havde dannet soundtrack til hendes liv.
»Annie Lennox har været en konstant del af min tilværelse. Hun er et eksempel på et genial talent, der påvirker alle«, lød det.

Prisen er en af de mest prestigefyldte på den britiske musikscene og er tidligere givet til kunstnere som Elton John, Gary Barlow, Kylie Minogue og den nu afdøde filmkomponist John Barry.

Dette års modtager kvitterede med en optræden under middagen og fortalte i sin takketale, at hun var dybt beæret. »Musikken har skænket mig et liv fyldt med muligheder, jeg aldrig havde turdet drømme om, og jeg føler mig særdeles priviligeret«, sagde Lennox også.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip