Annoncehaj snørede danskere over telefonen fra Dubai

Skrevet af admin

13/10/2014

Mest læste i dag

Over et såkaldt Skypenummer har en 29-årig dansker ringet fra Dubai til mindre, nyopstartede virksomheder i Danmark og solgt dem værdiløse annoncer.

Han er mandag i Københavns Byret blevet idømt seks måneders fængsel for bedrageri ved 93 gange at snøre danske firmaer for omkring 140.000 kroner. Bedrageriet fandt sted i perioden maj 2012 til februar 2013.

- Jeg har siddet og solgt annoncer til kunder, der dybest set ikke har fået værdi for pengene, erkender MB, der tidligere har arbejdet i telemarketing.

MB solgte virksomhederne annoncer eller registrering i Fagbogen - en hjemmeside med firmaregistreringer, som den tiltalte selv havde oprettet i samme forbindelse.

Det kostede kunderne enten 1616 eller 1494 kroner. Flere kunder fik det indtryk, at en registrering af deres firma var obligatorisk for nye firmaer efter MB's salgstale over telefonen.

Men MB slår fast, at han ikke direkte har løjet over for kunderne.

Men han har heller ikke rettet dem, hvis de eksempelvis troede, at en registrering var obligatorisk.

- Jeg havde en grundregel, der hed, at jeg ikke vil lyve over for nogen kunder, siger MB, der samtidig erkender, at han bevidst har vildledt folk.

- Jo mere skeptiske de var, jo flere vildfarelser blev der fremkaldt så at sige, siger han i forbindelse med et tilfælde, hvor en kunde troede, at hans firma ville komme i alle landets telefonbøger.

MB lånte to andre danskeres konti til sit foretagende.

Pengene fra firmaernes annoncer blev sat over på danskernes konti. De to kontoejere fik så 20 procent af salget og hævede det resterende beløb i kontanter til MB.

Den 29-årige mand, der til daglig bor i Dubai, blev udleveret til Danmark i slutningen af juni i år. Han tilstod, og sagen har derfor kørt som en tilståelsessag.

MB er også tiltalt i en anden bedragerisag, hvor der forventes dom i slutningen af oktober. Denne sag handler dog om bedrageri for godt en million kroner.

/ritzau/