Anonym brevskriver vil tjene på skattesag

Offentligheden må vente med at se de påståede beviser i det anonyme brev, der bremsede Skattekommissionens afsluttende afhøringer om ulovlig lækage og mulig politisk påvirkning af Thornings skattesag.

Brevskriveren, der i går endnu ikke var stået frem, vil sælge sine oplysninger til et forlag og tage sig godt betalt for udgivelsen af en bog. Det skriver den anonyme person i brevet, bekræfter fire af hinanden uafhængige kilder over for Morgenavisen Jyllands-Posten. Kilderne har alle set brevet eller fået det læst op, men på grund af sagens karakter ønsker de ikke at stå frem ved navn.

Brevskriveren hævder bl.a. at være i besiddelse af en række afslørende mails, der er blevet kopieret til et usb-stik fra en bærbar computer i "et stort advokatkontor i provinsen", hvor brevskriveren enten arbejder eller har arbejdet. De mange mails skulle angiveligt dokumentere, at Venstre stod bag et meget omdiskuteret notat i skattesagen. Dette forhold ville dog næppe i sig selv være kriminelt.

Betalingen for oplysningerne skal ifølge Jyllands-Postens oplysninger ses som en slags økonomisk sikring, da brevskriveren frygter at miste sit job, hvis beviserne kommer frem.

Dagens Gossip