Anonymous slår til igen: Nedlægger Islamisk Stats hemmelige våben

Anonymous har omsat ord til handling og har ifølge Mirror været med til at blokere for adgangen til en app, som terrorister ynder at kommunikere igennem. 

App'en hedder Telegram Messenger og krypterer brugernes samtaler, så de kan chatte, uden at myndigheder eller andre nysgerrige personer kan få fingrene i indholdet.

Skaberne af app'en har tidligere lovet, at Telegram Messenger er så sikker som kommunikationsmiddel, at de vil give 300.000 dollars til personer, som kan 'låse op' for en samtale, der er blevet ført via app'en.

Mirror skriver, at det på den baggrund ikke er så underligt, at terrorister har udnyttet denne 'sikre' måde at kommunikere på.

Men nu har Anonymous sat en stopper for de krypterede samtaler mellem terrorister via Telegram Messenger.

Læs også: Anonymous udgiver navne og adresser på Islamisk Stat-rekrutter

Hackergruppen erklærede krig mod Islamisk Stat for få dage siden, efter at terrorister slog 129 mennesker ihjel i Paris sidste fredag.

Anonymous har gjort alvor af deres løfte og har nu startet hashtagget #OpISIS, som skal alarmere sociale medier som Twitter og Facebook om profiler, der bruger platformen til at promoverer terror og rekruttere medlemmer. 

Initiativet fra Anonymous har fået Telegram Messenger til at tage affære efter flere henvendelser om suspekt adfærd. Telegram Messenger skriver på Twitter, at de har lukket ned for flere mistænkelige samtaler:

- Vi har i denne uge blokeret for 78 ISIS-relaterede kanaler på 12 forskellige sprog.

- Vi har kunne identificere og blokere for disse offentlige kanaler takket være jeres henvendelser, som er sent til [email protected].

Telegram Messenger understreger, at de gerne vil blokere for terrorister, men ikke for brugere, som fredeligt giver udtryk for alternative meninger, da de ønsker ikke at bridrage til censur.

Læs også: Hackergruppen Anonymous erklærer krig mod IS

Dagens Gossip