Anonymt par lagde en check på 3,5 millioner kroner i Frelsens Hærs indsamlingsbøsse

I de næste tre-fire uger vil mange handlende hive et par mønter frem fra læderet i baglommen, og de økonomiske bidrag vil finde vej til indsamlingsbøsserne fra Frelsens Hær i et forsøg på at komme den dårlige samvittighed over julens overforbrug til livs. 

Sådanne bidrag skal man naturligvis ikke kimse af, men de må nok se sig overgået af et anonymt pars pengegave til de syngende og uniformklædte repræsentanter fra Frelsens Hær.

Parret fra delstaten Minnesota lagde i weekenden en kæmpecheck i en indsamlingsbøsse, og dermed blev den kristne velgørenhedsorganisation intet mindre end 500.000 dollars rigere – et beløb, der kan veksles til lidt over 3,5 millioner kroner.

Læs også: De arbejdsløse kæmpede for at holde skindet på næsen - så fandt de dette brev i postkassen

- Vi er simpelthen målløse og beæret over at have modtaget sådan en generøs gave. Dette er virkelig en velsignelse, og det kunne ikke ske på et bedre tidspunkt for os, siger Jeff Strickler, der er leder af Frelsens Hær i byerne Minneapolis og Saint Paul.

Parret har tidligere været generøse i deres støtte af Frelsens Hær, men weekendens donation slår dog det gavmilde pars tidligere bedrifter med checkhæftet.

- Vi har al mulig grund til at tro, at checken er ægte, siger Julie Borgen, lokal talskvinde for organisationen, til Star Tribune.  

Tidligere lød den flotteste donation i staten i det nordlige USA på 25.000 dollars, der med nutidige valutakurser svarer til 176.000 kroner, og dermed er søndagens bidrag altså tyve gange større end den gamle rekord.

Det anonyme par har forklaret, at deres check skal tolkes som en opfordring til folk om at være gavmilde i juletiden.

Til Frelsens Hær har det velhavende par udtalt, at de ikke altid har været ved muffen, da de engang i fortiden var afhængige af at modtage den mad, der blev smidt ud af supermarkederne.

- Vi er nået til et punkt i livet, hvor det er blevet tid til at tage sig af andre – på samme måde som andre har taget sig af os, lyder det fra parret i en pressemeddelse.

Frelsens Hær blev grundlagt af vækkelsesprædikant og præst William Booth i London i 1865.

I 1877 kom Frelsens Hær til Danmark som frikirke, og i sin absolutte storhedstid ved starten 1900-tallet var der omkring 92 menigheder i landet. 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip