Ansat på flygtningecenter i Sverige dræbt af knivstik

Skrevet af admin

25/01/2016

Dagens topnyheder

En 22-årig kvindelig ansat på et flygtningecenter for uledsagede børn og unge nær Göteborg er død efter et knivoverfald på centeret mandag. Svensk politi har sigtet en 15-årig dreng for drabet, skriver svenske medier.

Kvinden blev kørt på sygehuset med livstruende kvæstelser, og hendes liv stod ikke til at redde.

- En person er død af sine skader, og de pårørende er underrettet, siger en talsmand for politiet ifølge avisen Expressen.

Motivet er ukendt ifølge den svenske avis, som også rapporterer, at politiet har taget flere personer med til afhøring.

Den formodede gerningsmand var selv bosat på flygtningecenteret i Mölndal, hvor han angiveligt har stukket kvinden.

- Det var et stort rod. Et gerningssted med meget blod. Andre beboere havde overmandet gerningsmanden. Folk var nedtrykte og oprørte, siger Thomas Fuxborg, en talsmand hos politiet, til nyhedsbureauet TT.

Amal Hassan, som var kollega til den 22-årige, er chokeret over hændelsen.

- Det er aldrig sket før. Alle er altid søde og glade. Jeg havde aldrig forestillet mig, at der skulle ske noget mærkeligt her, siger Amal Hassan til Expressen.

- Det er unge mellem 15 år og 18 år. Det er behagelige unge mennesker.

Flygtningecenteret blev efterfølgende afspærret, og politiets teknikere gik tilsyneladende i gang med at undersøge stedet.

Ifølge Thomas Fuxborg har svensk politi fået flere af denne type udrykninger det seneste halve år, i takt med at der er kommet mange flygtninge og migranter til landet.

- Naturligvis har vi fået mere at lave - blandt andet med denne type problematikker. Siden efteråret har vi flere gange om ugen fået opkald om forskellige typer af vold på bosteder. Dem havde vi ikke før, og det har givet os meget arbejde, siger talsmanden.

Den svenske rigspolitichef, Dan Eliasson, har mandag morgen efterlyst ekstra ressourcer til politiet.

Han ønsker flere end 4000 ekstra ansatte som følge af de ekstra udfordringer, som er kommet med flygtningestrømmene.

/ritzau/TT