Ansat ved Rigspolitiet og 12 andre anholdt i bestikkelsessag

Sydsjællands og Lolland-Falster Politi har tirsdag gennemført en større aktion, som har ført til anholdelse af 13 personer, herunder en medarbejder i Rigspolitiet, i en sag om mulig bestikkelse af offentligt ansatte.

Kommunikationskonsulent Anne Dorte Hoppe Søe oplyser til Ritzau, at der bliver afholdt grundlovsforhør tirsdag eftermiddag klokken 14 ved Retten i Nykøbing Falster. Hun kan dog ikke oplyse, hvor mange personer der skal fremstilles.

- De anholdte er medarbejdere i Region Sjælland, en medarbejder i Rigspolitiet og personer med tilknytning til to it-leverandører, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Hos Rigspolitiet bekræfter kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen, at en medarbejder er blandt de anholdte. Han ønsker dog ikke at oplyse, hvor i Rigspolitiet den pågældende er ansat, eller om medarbejderen er politiansat eller civil.

Politiet har tirsdag morgen ransaget 17 forskellige adresser på Sjælland på baggrund af en anmeldelse indgivet af Region Sjælland.

- Efter dagens aktion står politikredsen overfor en stor efterforskningsmæssig opgave, og sagen har en meget høj prioritet, siger politidirektør Lene Frank, Sydsjællands og Lolland-Falster Politi.

Adresserne omfatter lokaliteter tilhørende Region Sjælland, Rigspolitiet, firmalokaliteter og private bopæle.

- Der er i den forbindelse beslaglagt et betydeligt antal effekter - herunder it-udstyr, der kan indeholde spor - med henblik på nærmere undersøgelse, skriver politiet.

Sagen drejer sig om mulige overtrædelser af straffelovens paragraf 122 og 144, som drejer sig om bestikkelse af offentlige ansatte. Strafferammen er fængsel indtil seks år.

Politiet har mistanke om, at de anholdte skulle have forsøgt at opnå en økonomisk gevinst.

- Sagen vedrører mistanke om uberettigede økonomiske dispositioner i tilknytning til private leverandører, som regionen har indgået aftaler om it-leverancer med, skriver politiet.

Politiet er endnu i de indledende faser af sagen.

- Det er vigtigt at understrege, at den videre efterforskning har til formål at be- eller afkræfte, om der er grundlag for at opretholde de rejste sigtelser, og der er således ikke med sikkerhed tale om, at alle de nu sigtede har begået strafbare forhold, siger Lene Frank.

/ritzau/

Dagens Gossip