To ansatte i Aarhus fyret efter status på Facebook: Kaldte arbejdsplads muggen røv

Det er ikke altid klogt at skrive sin ærlige mening på Facebook, for det kan koste dig jobbet.

Det har to unge ansatte på Hilton Foods i Hasselager ved Aarhus nu fundet ud af, efter at de i en status på Facebook havde kaldt deres arbejdsplads for en muggen røv.

Husk at blive ven med os på Facebook - klik her

Begge er blevet fyret, uden fritstilling, og oveni med karantæne fra deres a-kasse, fordi de selv var skyld i fyringen, skriver nnf.dk.

De to ansatte følte sig dårligt behandlet af virksomhedens ledelse og lod det komme til temmelig utvetydigt udtryk på nettet.

Og det er Illoyalitet mod virksomheden på Facebook, lyder ledelsens begrundelse for fyringerne, som ikke lod sig rokke fra trods Fødevareforbundet NNF’s forsøg på at forhandle sig til en for medlemmerne mildere løsning.

- Sagen understreger, at Facebook er at betragte som et offentligt rum. Det kan godt være, man tror, det bare er venner, man skriver med. Men en af de to unge medarbejdere fra Hilton havde 380 venner, og så kan et budskab hurtigt komme længere ud, end afsenderen havde forestillet sig, siger faglig konsulent Jim Jensen fra Fødevareforbundet NNF.

Han opfordrer medarbejderne til at få tage spørgsmålet om ytringer i de sociale medier op på virksomhederne, ikke mindst i Samarbejdsudvalgene.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip