Ansatte opfordrer lægerne til at slække på kravene

»Lægerne er nødt til snart at vise imødekommenhed. Der sker mange ting i sundhedsvæsenet i disse år, og så kan lægerne ikke bare sætte sig tilbage og sige, at de vil gøre, som de plejer at gøre,« siger Soile Friis, formand for Danske Lægesekretærer, til avisen.

For godt en måned siden brød overenskomstforhandlingerne mellem PLO og regionerne sammen, og siden har PLO opfordret de 3.500 praktiserende læger til at deponere deres såkaldte ydernumre, så de senere kan aflevere dem til regionerne og dermed gøre konflikten til en realitet. Afleverer lægerne deres ydernumre, skal danskerne betale for at gå til lægen fra 1. september.

»Lægernes afvisning af overhovedet at diskutere lovgivning på området er for massiv. Loven kan være en udmærket ramme for et sundhedsvæsen tæt på borgerne,« siger Bent Asbild, formand for Danske Bioanalytikere, til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Han bakkes op af Dansk Sygeplejeråd, som mener, at lægerne »spiller højt«.

Mens sundhedsminister Astrid Krag (SF) glæder sig over udmeldingerne fra lægepersonalet, siger PLO-formand Henrik Dibbern til avisen, at »det ikke er deres opgave at blande sig«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip